Mangoldovo-bryndzový závin fotorecept
Toto je jeden z našich obľúbených receptov s mangoldom. Ak kúpime vyvaľkané lístkové cesto, jeho príprava je časovo nenáročná. A mangold rastie a Zobraziť celý popisToto je jeden z našich obľúbených receptov s mangoldom. Ak kúpime vyvaľkané lístkové cesto, jeho príprava je časovo nenáročná. A mangold rastie a rastie...:)))
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. (aj vyvaľkané) |
|
400 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
|
|
2 strúčiky |
|
čerstvý (alebo estragón) |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Pridáme narezané cibuľky, na plátky narezaný cesnak a krátko orestujeme.
-
2
Vložíme nakrájaný mangold, lístky rozmarínu a okoreníme. Opražíme 3 minúty. Potom necháme troška ochladnúť.
-
3
K mangoldu pridáme bryndzu, tvaroh a vajce a premiešame.
-
4
Cesto vyvaľkáme a potrieme mangoldovou náplňou. Stočíme do rolády.
-
5
Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C, po 5 minútach stiahneme na 180 °C a pečieme dozlata.
-
6
Podávame teplé so zeleninou alebo zeleninovým šalátom, ale závin je výborný aj studený.
Diskusia k receptu