Slaný závin
Slaný závin

Mangoldovo-bryndzový závin fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 13:05
Mangoldovo-bryndzový závin (fotorecept)
Foto: tejaja

Toto je jeden z našich obľúbených receptov s mangoldom. Ak kúpime vyvaľkané lístkové cesto, jeho príprava je časovo nenáročná. A mangold rastie a Zobraziť celý popisToto je jeden z našich obľúbených receptov s mangoldom. Ak kúpime vyvaľkané lístkové cesto, jeho príprava je časovo nenáročná. A mangold rastie a rastie...:)))

1 ks
porcia
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. (aj vyvaľkané)
400 g
125 g
125 g
1 ks
2 ks
100 g
2 strúčiky
 čerstvý (alebo estragón)
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Pridáme narezané cibuľky, na plátky narezaný cesnak a krátko orestujeme.

    Mangoldovo-bryndzový závin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vložíme nakrájaný mangold, lístky rozmarínu a okoreníme. Opražíme 3 minúty. Potom necháme troška ochladnúť.

    Mangoldovo-bryndzový závin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K mangoldu pridáme bryndzu, tvaroh a vajce a premiešame.

    Mangoldovo-bryndzový závin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vyvaľkáme a potrieme mangoldovou náplňou. Stočíme do rolády.

    Mangoldovo-bryndzový závin (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C, po 5 minútach stiahneme na 180 °C a pečieme dozlata.

    Mangoldovo-bryndzový závin (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame teplé so zeleninou alebo zeleninovým šalátom, ale závin je výborný aj studený.

Diskusia k receptu

olinecka
Závin vyzerá famózne,ale neviem čo je mangold.... Nejaký šalát???