Mangoldovo-bryndzový závin fotorecept
Toto je jeden z našich obľúbených receptov s mangoldom. Ak kúpime vyvaľkané lístkové cesto, jeho príprava je časovo nenáročná. A mangold rastie a Zobraziť celý popisToto je jeden z našich obľúbených receptov s mangoldom. Ak kúpime vyvaľkané lístkové cesto, jeho príprava je časovo nenáročná. A mangold rastie a rastie...:)))
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. (aj vyvaľkané) |
|
400 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
|
|
2 strúčiky |
|
čerstvý (alebo estragón) |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Pridáme narezané cibuľky, na plátky narezaný cesnak a krátko orestujeme.
-
2
Vložíme nakrájaný mangold, lístky rozmarínu a okoreníme. Opražíme 3 minúty. Potom necháme troška ochladnúť.
-
3
K mangoldu pridáme bryndzu, tvaroh a vajce a premiešame.
-
4
Cesto vyvaľkáme a potrieme mangoldovou náplňou. Stočíme do rolády.
-
5
Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 °C, po 5 minútach stiahneme na 180 °C a pečieme dozlata.
-
6
Podávame teplé so zeleninou alebo zeleninovým šalátom, ale závin je výborný aj studený.
Mangold je dvojročná rastlina, príbuzná repe. Na rozdiel od repy sa konzumujú listy. Môžeš ich použiť kdekoľvek, od šalátov cez polievky, s mäsom, zapekané, atd. Je nutrične veľmi hodnotný.
Odfotila som ti zopár listov, lebo srnka bola včera na záhrade skôr ako ja a pekne mi ho zjedla. :))) Takže som si otrhla len zopár listov, ktoré ostali a musím čakať, kým dorastú nové. :))) Ale to bude o pár dní. :)