Pšenové guľôčky so syrom a slaninou fotorecept
Aj pšeno patrí k surovinám, ktoré sa v našich domácnostiach veľmi nepoužívajú. Pritom je prirodzene bezlepkové, takže výhodné aj pre tých, čo lepok Zobraziť celý popisAj pšeno patrí k surovinám, ktoré sa v našich domácnostiach veľmi nepoužívajú. Pritom je prirodzene bezlepkové, takže výhodné aj pre tých, čo lepok nemôžu. Dá sa použiť na sladké aj slané jedlá. Tieto guľôčky sú robené naslano.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pšeno uvaríme v mlieku s troškou soli domäkka. Zakryté necháme úplne vychladnúť. Môžeme variť aj vo vode, ale uvarené v mlieku je chutnejšie.
- 2
Potom k nemu pridáme vajce, múku, nasekané bylinky, korenie a soľ a rukou dobre premiešame. Použila som tentokrát feniklovú vňať, ale je možné použiť čerstvú majoránku, saturejku a iné bylinky.
- 3
Vlhkými rukami tvarujeme guľôčky s priemerom asi 3 cm.
- 4
Guľôčky varíme v osolenej vode 8 minút. Potom ich vyberieme dierkovanou naberačkou a ukladáme na taniere.
- 5
Kým sa guľôčky varia, nakrájame na kocky slaninu a vyškvaríme ju. Na tanieri polejeme guľôčky slaninou aj s výpekom a posypeme syrom. Ihneď podávame.
Tiež guľky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem. :)