Recepty, kde je šalotka
Tekvicové rizoto s kozím syrom
Tekvicové semienka pečieme v rozohriatej rúre pri teplote
180 °C 10 až 15 minút. Tekvicu nakrájame na...
Tekvicová polievka s jablkami a so zázvorom
Kto by nemal rád leto? Ako kuchár - profesionál
sa však vždy viac teším na jeseň. Plody...
Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou
Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je
moje....
Kačacie prsia s lokšou plnenou orechmi a hríbmi
Na očistených kačacích prsiach narežeme kožu
a poukladáme ich na rozpálenú panvicu bez tuku kožou
nadol. Sprudka opečieme...
Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky,
trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových
stálic, ktoré od čias...
Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou
S koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte
neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka.
Veď...
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme
do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme
patizóny. Sterilizujeme pri...
Marinované foie gras s figovým čatní
Nadrobno nakrájanú šalotku
speníme na rozohriatom oleji. Pridáme
horčičné semienka, koreniny
a soľ. Zasypeme cukrom, necháme
jemne...
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme
a vyberieme z každej
lyžicou vnútro,
pokvapkáme olivovým
olejom, osolíme
a okoreníme.
Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom
Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme
kvások. Preosiatu múku dáme...
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky
suroviny dáme do misky alebo do robota
a všetko spolu...
Hubové velouté s kuracím mäsom
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme
sprudka na rozpálenej panvici s olejom
z jednej aj druhej strany, dáme...
Tatarák z húb s domácimi hriankami
Na olivovom oleji a masle speníme
nadrobno posekanú šalotku a cesnak.
Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané
huby, podusíme...
Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale –
jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy.
Dodnes sa toho neviem...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným
činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej
dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým
nebom nový rozmer....
Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom
Väčšina tzv. Československých preddemokratických kuchýň verejného stravovania,
počnúc detským škôlkami
a končiac domovami dôchodcov sa...
Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré
Kuracie prsia osolíme, okoreníme,
opečieme na oleji, vložíme na plech,
potrieme syrom mascarpone, do...
Palacinkové batôžky so špenátom
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené
maslo a vypracujeme...
Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha
orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar
a na miernom ohni...
Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou
Kuracie prsia nakrájame, osolíme,
okoreníme a posypeme údenou
paprikou. Opražíme spolu so
slaninou nakrájanou na kocky.
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm
hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel,
zalejeme červeným vínom...
Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou
Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S
„obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...
Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou
Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej
masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným
vínom. Redukujeme, kým...
Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou
Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia
okolo tradičných jedál. To však neznamená,
že majú tú istú...
Tekvicové rizoto s kozím syrom
Tekvicové semienka pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C 10 až 15 minút. Tekvicu nakrájame na...
Tekvicová polievka s jablkami a so zázvorom
Kto by nemal rád leto? Ako kuchár - profesionál sa však vždy viac teším na jeseň. Plody...
Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou
Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje....
Kačacie prsia s lokšou plnenou orechmi a hríbmi
Na očistených kačacích prsiach narežeme kožu a poukladáme ich na rozpálenú panvicu bez tuku kožou nadol. Sprudka opečieme...
Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias...
Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou
S koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka. Veď...
Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou
Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri...
Marinované foie gras s figovým čatní
Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na rozohriatom oleji. Pridáme horčičné semienka, koreniny a soľ. Zasypeme cukrom, necháme jemne...
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom
Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme...
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Hubové velouté s kuracím mäsom
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme...
Tatarák z húb s domácimi hriankami
Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme...
Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....
Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom
Väčšina tzv. Československých preddemokratických kuchýň verejného stravovania, počnúc detským škôlkami a končiac domovami dôchodcov sa...
Prsičká v mandliach na jahodovom čatní a hráškovom pyré
Kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme na oleji, vložíme na plech, potrieme syrom mascarpone, do...
Palacinkové batôžky so špenátom
Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme...
Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...
Kuracina s hubami pod lístkovou pokrievkou
Kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a posypeme údenou paprikou. Opražíme spolu so slaninou nakrájanou na kocky.
Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...
Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom...
Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou
Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...
Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou
Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým...
Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou
Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú...