Pohánka s tekvicou, gaštanmi a hubami
			   Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018
		   
		   šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pohánku prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Uvaríme domäkka v osolenej vode a necháme odkvapkať.
- 2
 Na polovici masla orestujeme tekvicu nakrájanú na kocky a nakrájané lesné huby, ktoré osolíme a okoreníme. Na druhej polovici masla orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a jablko bez šupky a jadier.
- 3
 Potom pridáme uvarenú pohánku, uvarené gaštany, podlejeme vývarom a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a čerstvo mletým korením. Navrch pohánky servírujeme orestovanú tekvicu a lesné huby.
Tiež s tekvicou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu