Pohánka s tekvicou
Pohánka s tekvicou

Pohánka s tekvicou, gaštanmi a hubami

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018
Pohánka s tekvicou, gaštanmi a hubami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

80 g
1/2 ks červené
200 g maslová
50 g
150 g uvarené
200 g lesné




Postup

  1. 1

    Pohánku prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Uvaríme domäkka v osolenej vode a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Na polovici masla orestujeme tekvicu nakrájanú na kocky a nakrájané lesné huby, ktoré osolíme a okoreníme. Na druhej polovici masla orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a jablko bez šupky a jadier.

  3. 3

    Potom pridáme uvarenú pohánku, uvarené gaštany, podlejeme vývarom a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a čerstvo mletým korením. Navrch pohánky servírujeme orestovanú tekvicu a lesné huby.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia