Pohánka s tekvicou, gaštanmi a hubami
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
80 g |
|
1/2 ks červené |
|
200 g maslová |
|
50 g |
|
|
|
150 g uvarené |
|
200 g lesné |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pohánku prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Uvaríme domäkka v osolenej vode a necháme odkvapkať.
- 2
Na polovici masla orestujeme tekvicu nakrájanú na kocky a nakrájané lesné huby, ktoré osolíme a okoreníme. Na druhej polovici masla orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a jablko bez šupky a jadier.
- 3
Potom pridáme uvarenú pohánku, uvarené gaštany, podlejeme vývarom a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a čerstvo mletým korením. Navrch pohánky servírujeme orestovanú tekvicu a lesné huby.
Tiež s tekvicou:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre