Pohánka s tekvicou, gaštanmi a hubami
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pohánku prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Uvaríme domäkka v osolenej vode a necháme odkvapkať.
- 2
Na polovici masla orestujeme tekvicu nakrájanú na kocky a nakrájané lesné huby, ktoré osolíme a okoreníme. Na druhej polovici masla orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a jablko bez šupky a jadier.
- 3
Potom pridáme uvarenú pohánku, uvarené gaštany, podlejeme vývarom a necháme zovrieť. Dochutíme soľou a čerstvo mletým korením. Navrch pohánky servírujeme orestovanú tekvicu a lesné huby.
Tiež s tekvicou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu