Prsičká z perličky s pečenou tekvicou a paštrnákom
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 11. októbra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Paštrnákové pyré: Nakrájanú šalotku a očistený nadrobno nakrájaný paštrnák orestujeme dozlata na slnečnicovom oleji, primerane podlejeme vývarom a uvaríme domäkka. Necháme odpariť vodu a prilejeme smotanu.
- 2
Smotanu varíme na miernom ohni 3 až 4 minúty, pridáme polovicu masla a rozmixujeme na husté pyré. Tekvicu nakrájame na malé kocky a orestujeme domäkka na zvyšnom masle, dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.
- 3
Perličku osolíme a okoreníme, opečieme na slnečnicovom oleji, potom dopečieme v rúre rozohriatej na 160 °C 15 minút.
Tiež z perličky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu