Krúpy s fazuľou a kačacím mäsom
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 5. decembra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 140 °C
Suroviny
4 ks |
|
250 g (č. 7, ešte lepšie č. 10) |
|
200 g (z konzervy) |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
čerstvý |
|
200 g sterilizované |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kačacie stehná osolíme, okoreníme, vložíme do zapekacej misy a pri teplote 140 °C pečieme domäkka asi 2 hodiny. Po upečení oberieme od kostí a mäso natrháme na menšie kúsky alebo nakrájame. Výpek a tuk z pečenia budeme ešte potrebovať. Mäso odložíme prikryté na teplé miesto.
- 2
Jačmenné krúpy viackrát prepláchneme v studenej vode a uvaríme domäkka. Krúpy budú rýchlejšie uvarené, ak ich deň predtým namočíme do studenej vody.
- 3
Koreňovú zeleninu a pór nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme kačací tuk, najemno nakrájanú šalotku, cesnak a koreňovú zeleninu. Všetko restujeme asi 10 minút, pridáme scedenú sterilizovanú bielu fazuľu, uvarené krúpy, pór, dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme kačacie mäso, petržlenovú vňať, trocha majoránu a dochutíme výpekom z pečenia. Podávame s najemno nakrájanou kyslou uhorkou.
Tiež mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu