Cestoviny na tekvicovom pyré
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 10. októbra 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 10. októbra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na 50 g masla dozlata orestujeme šalotku nakrájanú nadrobno a pokrájanú očistenú tekvicu. Podlejeme vývarom a necháme rozvariť. Potom rozmixujeme na husté pyré. Pyré dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- 2
Pappardelle uvaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a premiešame s maslom. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- 3
Pappardelle podávame na tekvicovom pyré a ozdobíme čerstvo nastrúhanou hľuzovkou a parmezánom.
Tiež s tekvicou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu