Cestoviny s tekvicou
Cestoviny s tekvicou

Cestoviny na tekvicovom pyré

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant hotela Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 10. októbra 2018
Cestoviny na tekvicovom pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

 čerstvé
200 g muškátová
50 g
100 g
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na 50 g masla dozlata orestujeme šalotku nakrájanú nadrobno a pokrájanú očistenú tekvicu. Podlejeme vývarom a necháme rozvariť. Potom rozmixujeme na husté pyré. Pyré dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.

  2. 2

    Pappardelle uvaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a premiešame s maslom. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.

  3. 3

    Pappardelle podávame na tekvicovom pyré a ozdobíme čerstvo nastrúhanou hľuzovkou a parmezánom.

Diskusia k receptu