Kačacie prsia na badiáne a pomaranči
šéfkuchár Grand Restaurant na Donovaloch, 7. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
1 ks menšia |
|
|
|
2 ks mladá s vňaťou |
|
|
|
4 ks |
|
100 g (alebo čerstvých shitake či shimeje, na jar smržov) |
|
150 g |
|
300 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Kačacie prsia očistíme, osolíme, opečieme na panvici s badiánom a pomarančom nakrájaným na plátky. V pekáči potom pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 20 minút. Prsia vyberieme z rúry, zakryjeme alobalom a necháme asi 15 minút odležať.
- 2
Cibuľu a umyté šupky z mrkvy nakrájame nadrobno, do kastróla pridáme pár kvapiek oleja a restujeme dohneda. Podlejeme červeným vínom a výpekom z kačky a varíme asi hodinu. Omáčku potom precedíme a ak je riedka, tak ju ešte vyredukujeme. Mrkvu očistíme a povaríme ju v osolenej vode 5 minút. Ihneď ochladíme, rozrežeme po dĺžke a na rozohriatej panvici opekáme na troche olivového oleja, podlejeme javorovým sirupom, osolíme a restujeme, až kým sa sirup nevyparí a neobalí mrkvu.
- 3
Umytú šalotku dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 °C na 20 minút. Potom ju vytlačíme zo šupky a opečieme na panvici nasucho a osolíme. Kuriatka umyjeme, prelejeme horúcou vodou a dáme restovať na masle. Zemiaky očistíme, uvaríme domäkka a rozmixujeme s maslom a horúcim mliekom. Po osolení údime údiacou pištoľou.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu