Huspenina s praženou kožou a nakladanou zeleninou
šéfkuchár Hotela FIS Jasná****, 30. januára 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| 50 g |
|
| 1 PL |
|
| 5 g (celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list) |
|
| 400 g (mrkva, zeler, petržlen) |
|
| Nakladaná zelenina: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 30 g (celé nové korenie, bobkový list, deko – zmes na zaváranie) |
|
| 10 g guľaté |
|
| 50 ml |
|
| 100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Všetko mäso spolu s kožami dobre poumývame a očistíme od štetín, spolu s očistenou koreňovou zeleninou, cibuľou, cesnakom a koreninami dáme variť do studenej osolenej vody – privedieme do varu a teplotu stiahneme na minimum, aby sa vývar varil pomaly a nezakalil sa. Koreňovú zeleninu vyberieme z vývaru skôr, aby sa úplne nerozvarila, pokrájame na malé kocky. Vývar necháme zredukovať a precedíme cez jemnú tkaninu, aby zostal čistý a priezračný.
- 2
Po uvarení mäsité časti necháme trochu vychladnúť a oberieme mäso od kostí. Kože zbavíme všetkého podkožného tuku, osušíme a dáme sušiť pri 50 °C do sušičky na 5 – 7 hodín, kým sa koža úplne nevysuší.
- 3
Pokrájané mäso a zeleninu uložíme do foriem a zalejeme vývarom. Dáme do chladu na niekoľko hodín stuhnúť – najlepšie do druhého dňa.
- 4
Zeleninu na nakladanie očistíme a blanšírujeme v osolenej vode. Dáme zachladiť a zalejeme pripraveným sladkokyslým nálevom. Odložíme do chladu na niekoľko hodín.
- 5
Vysušenú bravčovú kožu nalámeme na menšie kúsky a vypražíme. Dobre vychladenú huspeninu vyberieme z foriem a dozdobíme zeleninou a vypraženou kožou.
Tiež huspenina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu