Zeleninová štrúdľa s teľacím mäsom
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 6. decembra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
5 PL |
|
8 PL studená |
|
1 PL |
|
|
|
Plnka: | |
400 g |
|
100 g prerastená |
|
200 g |
|
450 g |
|
70 g mrazený |
|
80 g zrelý |
|
20 g |
|
na potretie cesta |
|
na potretie štrúdle |
|
Bylinková omáčka: | |
2 strúčiky |
|
30 g |
|
30 g |
|
1 PL |
|
250 ml |
|
podľa chuti (petržlen, pažítka, tymian, šalvia, kôpor) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Múku preosejeme, spravíme jamku, pridáme soľ, vodu, ocot a olej, vymiešame cesto, vyformujeme z neho guľku a odložíme prikryté asi na 30 minút.
- 2
Plnka: Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame a zomelieme na mlynčeku. Môžeme použiť hrubšie sito na mletie. Slaninu nakrájame na malé kocky. Mrkvu očistíme a tiež nakrájame na kocky. Brokolicu umyjeme, očistíme a rozložíme na malé ružičky. Všetku zeleninu oblanšírujeme v horúcej vode a necháme odkvapkať. Slaninu vo väčšej panvici orestujeme, pridáme pomleté mäso a krátko restujeme. Pridáme zeleninu, postrúhaný syr, premiešame a necháme vychladnúť.
- 3
Cesto dôkladne rozvaľkáme, potrieme rozpusteným maslom, posypeme strúhankou, rozotrieme pripravenú plnku, kraje preložíme cez plnku a zrolujeme. Dáme na plech, potrieme žĺtkom a pečieme pri 220 °C asi 30 minút. Pred krájaním necháme mierne ochladnúť.
- 4
Bylinková omáčka: Cesnak a šalotku očistíme a nasekáme najemno. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme múku, krátko orestujeme a zalejeme smotanou. Vymiešame dohladka, necháme tri minúty variť. Pridáme nasekané bylinky a dochutíme soľou a korením.
Tiež štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu