Recepty, kde je rozmarín
Šalát z grilovanej zeleniny s cesnakovým dresingom
Zeleninu pokrájame na väčšie kocky, postupne ugrilujeme a dávame do misy. Dochutíme rozmarínom, citrónovou...
Špíz z kačacích pečienok v slaninkovom kabátiku
Kačaciu pečeň omyjeme a očistíme. Oravskú slaninu pokrájame na tenké plátky. Plátkami oravskej slaninky
ovinieme kačaciu...
Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi
Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry...
Veľkonočná pita à la kopanice
Skúsil som vymyslieť kratší názov, lebo tento "pita chleby plnené duseným jahňacím mäsom s grilovanou zeleninou,...
Jahňacie stehno s bylinkami
Ja síce nemám k veľkej noci jahňa, ale prispejem jedným receptom.
Rozmarínové víno
Okrem toho, že rozmarín je afrodiziakum :) - a je oddávna považovaný za kvet lásky a...
Teľacie na víne a koreňovej zelenine
V mojej rodine mäso konzumujeme len výnimočne, ale keď už, tak sa snažím, aby...
Kurča s americkou plnkou
Najprv si pripravíme plnku. Žemle nakrájame na menšie kocky, dáme ich do misky a pokvapkáme...
Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob
Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme...
Zeleninka podľa Oliviera
Mám to od Jamieho Oliviera - a veľmi sme si ju obľúbili - na zimné večery ako...
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...
Teľacie po burgundsky
Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť...
Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...
Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji,...
Kráľovské bagety s bravčovou panenkou
Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte...
Losos v alobale
Celá rodina máme veľmi radi ryby, a keďže už celkom v pohode dostať kúpiť aj takú...
Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...
Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...
Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...
Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...
Vegetariánska krkovička na rozmaríne
Nie, nezbláznil som sa. Toto jedlo je určené pre všetkých. Aj pre dravcov, ...
Kuracia pečienka Monte Negro
Do tretice recept z televízora vytiahnuvší. TV Prima rok 2001. Kuracie pečienky Monte Negro...
Husacie prsia na šošovici
Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0, 5 l studenej vody. Očistíme a na...
Hus s jedlými gaštanmi
Do rúry predhriatej na 150 stupňov Celzia vložíme pekáč so stehnami, ktoré sme umyli a osušili....
Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách
Na kačacích prsiach narežeme kožu na menšie kocky. Rozohrejeme panvicu a položíme na ňu prsia kožou...
Muflonie stehno na staročeský spôsob
Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, ...
Rizoto so sušenými rajčinami
Tento recept som objavila len nedávno, rovnako ako sušené rajčiny, ale hneď som si ich...
Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...
Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená
živá...
Jahňacie rebierko s rozmarínom
Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, ...
Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...
Jahňacie stehno s bylinkami
Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V...
Šalát z grilovanej zeleniny s cesnakovým dresingom
Zeleninu pokrájame na väčšie kocky, postupne ugrilujeme a dávame do misy. Dochutíme rozmarínom, citrónovou...
Špíz z kačacích pečienok v slaninkovom kabátiku
Kačaciu pečeň omyjeme a očistíme. Oravskú slaninu pokrájame na tenké plátky. Plátkami oravskej slaninky ovinieme kačaciu...
Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi
Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry...
Veľkonočná pita à la kopanice
Skúsil som vymyslieť kratší názov, lebo tento "pita chleby plnené duseným jahňacím mäsom s grilovanou zeleninou,...
Jahňacie stehno s bylinkami
Ja síce nemám k veľkej noci jahňa, ale prispejem jedným receptom.
Rozmarínové víno
Okrem toho, že rozmarín je afrodiziakum :) - a je oddávna považovaný za kvet lásky a...
Teľacie na víne a koreňovej zelenine
V mojej rodine mäso konzumujeme len výnimočne, ale keď už, tak sa snažím, aby...
Kurča s americkou plnkou
Najprv si pripravíme plnku. Žemle nakrájame na menšie kocky, dáme ich do misky a pokvapkáme...
Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob
Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme...
Zeleninka podľa Oliviera
Mám to od Jamieho Oliviera - a veľmi sme si ju obľúbili - na zimné večery ako...
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...
Teľacie po burgundsky
Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť...
Pečená husacia pečienka Foie gras a prepelička s jablkovým chutney
Prepelicu vykostíme tak, aby nám z nej zostali prsia a stehná. Plátok pečienky a kúsky...
Tagliatelle s jelením ragú a sušenými slivkami
Jelenie ragú: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na drobné kocky. Zeleninu pomelieme a orestujeme na oleji,...
Kráľovské bagety s bravčovou panenkou
Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte...
Losos v alobale
Celá rodina máme veľmi radi ryby, a keďže už celkom v pohode dostať kúpiť aj takú...
Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...
Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...
Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...
Pollo alla Cacciatora
Toto je môj favorit. Moja verzia je však zrýchlená a zjednodušená. Väčšinou ho robím na...
Vegetariánska krkovička na rozmaríne
Nie, nezbláznil som sa. Toto jedlo je určené pre všetkých. Aj pre dravcov, ...
Kuracia pečienka Monte Negro
Do tretice recept z televízora vytiahnuvší. TV Prima rok 2001. Kuracie pečienky Monte Negro...
Husacie prsia na šošovici
Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0, 5 l studenej vody. Očistíme a na...
Hus s jedlými gaštanmi
Do rúry predhriatej na 150 stupňov Celzia vložíme pekáč so stehnami, ktoré sme umyli a osušili....
Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách
Na kačacích prsiach narežeme kožu na menšie kocky. Rozohrejeme panvicu a položíme na ňu prsia kožou...
Muflonie stehno na staročeský spôsob
Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, ...
Rizoto so sušenými rajčinami
Tento recept som objavila len nedávno, rovnako ako sušené rajčiny, ale hneď som si ich...
Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...
Jahňacie kotlety s whisky-čili pomarančovou glazúrou
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...
Jahňacie rebierko s rozmarínom
Jahňací chrbát umyjeme, nasekáme na porcie, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, natrhaný rozmarín, ...
Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...
Jahňacie stehno s bylinkami
Z rozmarínu a polovice tymianu otrháme lístočky a najemno ich nasekáme. Očistený cesnak pretlačíme. V...