Kurča s americkou plnkou

redakcia - fotkaredakcia, 12. marca 2010

Suroviny

1 ks
1 KL
60 g
1 PL
Plnka:
2 ks
4 PL
1 PL
2 ks
 štipka
 štipka
 štipka
100 g
1 ks
 kúsok
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku. Žemle nakrájame na menšie kocky, dáme ich do misky a pokvapkáme mliekom a rozpusteným maslom. Očistíme si zeler, mrkvu a cibuľu, všetku zeleninu nahrubo nastrúhame a pridáme k navlhčenej nakrájanej žemli. Okoreníme čiernym korením, pridáme tymian, rozmarín a muškátový kvet, a PL prepláchnutých hrozienok. Slaninku nakrájame na malé kocky a pridáme k zmesi. Nakoniec vmiešame celé vajcia a dobre celú hmotu na plnku premiešame.

  2. 2

    Kurča opláchneme, osušíme a zvnútra i zvonku osolíme. Plnkou naplníme brušnú dutinu a zašijeme ju niťou. Takto naplnené kurča položíme prsiami nadol do pekáča, podlejeme ho asi 200 ml vody a potrieme zmesou rozpusteného masla zmiešaného s grilovacím korením, čiernym korením a citrónovou šťavou. Celková doba pečenia kurčaťa je minimálne hodina (záleží od veľkosti kurčaťa).

  3. 3

    Počas pečenia kurča potierame pripravenou zmesou a asi po 40 minútach ho obrátime prsiami nahor. Po upečení kurča vyberieme, do šťavy primiešame zvyšok zmesi, ktorou sme kurča pri pečení potierali, a necháme chvíľu povariť. Potom kurča rozdelíme na porcie a podávame so zemiakmi a zeleným šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia