Suroviny
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 KL |
|
| 60 g |
|
| 1 PL |
|
| Plnka: | |
| 2 ks |
|
| 4 PL |
|
| 1 PL |
|
| 2 ks |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| kúsok |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku. Žemle nakrájame na menšie kocky, dáme ich do misky a pokvapkáme mliekom a rozpusteným maslom. Očistíme si zeler, mrkvu a cibuľu, všetku zeleninu nahrubo nastrúhame a pridáme k navlhčenej nakrájanej žemli. Okoreníme čiernym korením, pridáme tymian, rozmarín a muškátový kvet, a PL prepláchnutých hrozienok. Slaninku nakrájame na malé kocky a pridáme k zmesi. Nakoniec vmiešame celé vajcia a dobre celú hmotu na plnku premiešame.
- 2
Kurča opláchneme, osušíme a zvnútra i zvonku osolíme. Plnkou naplníme brušnú dutinu a zašijeme ju niťou. Takto naplnené kurča položíme prsiami nadol do pekáča, podlejeme ho asi 200 ml vody a potrieme zmesou rozpusteného masla zmiešaného s grilovacím korením, čiernym korením a citrónovou šťavou. Celková doba pečenia kurčaťa je minimálne hodina (záleží od veľkosti kurčaťa).
- 3
Počas pečenia kurča potierame pripravenou zmesou a asi po 40 minútach ho obrátime prsiami nahor. Po upečení kurča vyberieme, do šťavy primiešame zvyšok zmesi, ktorou sme kurča pri pečení potierali, a necháme chvíľu povariť. Potom kurča rozdelíme na porcie a podávame so zemiakmi a zeleným šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu