Hovädzia roštenka na rozmaríne
Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 7. septembra 2010
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 7. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vo výpeku urestujeme cibuľku, nakrájaný rozmarín, zaprášime hladkou múkou a podlejeme vývarom.
- 2
Krátko povaríme a do hotovej omáčky pridáme gin. Roštenku podávame s opečenou slaninkou, ktorá dodá hovädziemu mäsu znamenitú chuť.
- 3
NÁŠ TIP: Roštenky prudko opekáme, aby sa mäso zatiahlo a nevytiekla z neho šťava. Nikdy do mäsa nepicháme, obraciame ho opatrne pomocou kuchynských klieští. Aj soliť by sme ho mali až po opečení.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu