Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob
Ladislav Németh
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 1. marca 2010
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 1. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme diviačí chrbát bez kosti, ktorý si môžeme pripraviť deň vopred do pácu z oleja a korenín. Stratí sa tak pachuť a mäso zmäkne.
- 2
Omáčka: Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu. Očistíme a nakrájame mrkvu a zeler, pridáme k cibuli a krátko orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak a orestujeme, potom víno a na malom ohni pomaly necháme zhustnúť.
- 3
Potom dochutíme divinovým alebo čerstvým korením (rozmarín, tymian a pod.). Osolíme a okoreníme. Podľa chuti pridáme čili. Podávame s knedľou alebo s opečenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Gratulujem k dobrému zaťovi!
Divinu mám rada,ale nesmie to byť starý kanec to sa potom nedá jesť.Najchutnejšia je tak okolo 30-40 kg.Tento recept vyzerá dobre.