Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob

Ladislav Németh
šéfkuchár reštaurácie La Fiamma v Bratislave, 1. marca 2010 15:15
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsobFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme diviačí chrbát bez kosti, ktorý si môžeme pripraviť deň vopred do pácu z oleja a korenín. Stratí sa tak pachuť a mäso zmäkne.

  2. 2

    Omáčka: Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu. Očistíme a nakrájame mrkvu a zeler, pridáme k cibuli a krátko orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak a orestujeme, potom víno a na malom ohni pomaly necháme zhustnúť.

  3. 3

    Potom dochutíme divinovým alebo čerstvým korením (rozmarín, tymian a pod.). Osolíme a okoreníme. Podľa chuti pridáme čili. Podávame s knedľou alebo s opečenými zemiakmi.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist