Grilovaná bruschetta so šalátom

Marek Petrán
šéfkuchár Elesko restaurant & wine bar, 25. júna 2010
Grilovaná bruschetta so šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
100 g
2 PL
10 g




Postup

  1. 1

    Paradajky zblanžírujeme (blanžírovanie = krátke povarenie a následne schladenie a ošúpanie) a nakrájame na kocky. Cibuľu, šalotku, cesnak a papriku nakrájame na kocky, orestujeme na olivovom oleji.

  2. 2

    Pridáme paradajky z plechovky. Povaríme. Pridáme nakrájané paradajky, nasekané bylinky a necháme prejsť varom. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Podávame na opečenej bruschette s friseé šalátikom dochuteným soľou, korením, bylinkami a olivovým olejom.

Diskusia k receptu

sjuz
ja si takto podobne robievam - ale miešam si čerstvá sladké rajčiny nadrobno posekané s cesnakom a bazalkou a oivovým olejom, a dávam na opečenú ciabattu....v lete veľmi chutné a ľahké:)
honestka
ani ja nic nevarim, vsetko original v oleji a je to yummy. nabuduce si pomyslim na teba, ked budem do nich hryst Sjuz.
tinca
@sjuz podobný recept raz robil Emmanuel, ty ho tiež zbožňuješ, ako aj ja...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia