Dunajská roštenka s plnenými paradajkami
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 20. júla 2010

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Suroviny
| 60 dkg |
|
| 8 plátkov |
|
| Holandská omáčka: | |
| 6 ks |
|
| 1,5 dl |
|
| 25 dkg |
|
|
|
|
| 1/2 ks |
|
| 1 dkg |
|
| Príloha: | |
| 8 ks |
|
| 2 ks |
|
| 10 dkg |
|
| 1 ks |
|
| 5 dkg |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Marináda: | |
| 1 ks |
|
| 2 vetvičky |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
| 4 strúčiky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame, marinádou potrieme mäso a necháme ho odstáť minimálne deň v chladničke. Marinovanú roštenku zabalíme do slaniny a na grile upečieme.
- 2
Omáčka: Nad parou vyšľaháme žĺtky so smotanou na šľahanie. Primiešame maslo, čím omáčku zahustíme. Osolíme, okoreníme a dochutíme s citrónovou šťavou. Vršky paradajok odrežeme, vnútro vyškriabeme.
- 3
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkame a spracujeme so syrom, s vajcom, koreninami, cesnakom a petržlenovou vňaťou. Touto masou naplníme paradajky. Odrezané vršky položíme na plnku a paradajky dáme na vymastený plech. V predhriatej rúre pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút.
- 4
NÁŠ TIP: Marinované mäso je po ugrilovaní krehkejšie, nasiakne chute a vône prísad v marináde. Najlepšie je naložiť mäso aspoň deň vopred.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu