Dunajská roštenka s plnenými paradajkami

Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 20. júla 2010
Dunajská roštenka s plnenými paradajkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

60 dkg
8 plátkov
Holandská omáčka:
6 ks
1,5 dl
25 dkg
1/2 ks
1 dkg
Príloha:
8 ks
2 ks
10 dkg
1 ks
5 dkg
Marináda:
1 ks
2 vetvičky
2 PL
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na marinádu dôkladne premiešame, marinádou potrieme mäso a necháme ho odstáť minimálne deň v chladničke. Marinovanú roštenku zabalíme do slaniny a na grile upečieme.

  2. 2

    Omáčka: Nad parou vyšľaháme žĺtky so smotanou na šľahanie. Primiešame maslo, čím omáčku zahustíme. Osolíme, okoreníme a dochutíme s citrónovou šťavou. Vršky paradajok odrežeme, vnútro vyškriabeme.

  3. 3

    Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkame a spracujeme so syrom, s vajcom, koreninami, cesnakom a petržlenovou vňaťou. Touto masou naplníme paradajky. Odrezané vršky položíme na plnku a paradajky dáme na vymastený plech. V predhriatej rúre pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Marinované mäso je po ugrilovaní krehkejšie, nasiakne chute a vône prísad v marináde. Najlepšie je naložiť mäso aspoň deň vopred.

Diskusia k receptu

zdezda
Toto sa mi páči, dala by som si dnes na obed, iba roštenka mi chýba :-)
jozka2
vyzera to super hlavne ak pride navsteva.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia