Rozmarínové jahňacie rebierka

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 30. júla 2010
Rozmarínové jahňacie rebierka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
0,5 dl
4 vetvičky
6 strúčikov
1 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy, rozmarín (čerstvý), cesnak. Marinujeme najmenej 6 hodín.

  2. 2

    Do jogurtu pridáme pažítku, soľ, čierne korenie, cesnak a olivový olej. Zamiešame a naplníme do misky. Kotletky ugrilujeme z oboch strán, osolíme hrubou soľou a ihneď podávame s vopred pripravenou omáčkou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Mäso pri grilovaní vždy soľte až nakoniec, aby nebolo suché a vynikla jeho prirodzená chuť.

Diskusia k receptu

hovednik1
milujem jahňacinu už od malička a pre mňa akýkoľvek vhodný recept je vynikajúci ;-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia