Rozmarínové jahňacie rebierka
Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 30. júla 2010
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 30. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňací chrbát narežeme na jednotlivé kotletky. Pripravíme marinádu. Olivový olej, čierne korenie, brandy, rozmarín (čerstvý), cesnak. Marinujeme najmenej 6 hodín.
- 2
Do jogurtu pridáme pažítku, soľ, čierne korenie, cesnak a olivový olej. Zamiešame a naplníme do misky. Kotletky ugrilujeme z oboch strán, osolíme hrubou soľou a ihneď podávame s vopred pripravenou omáčkou.
- 3
NÁŠ TIP: Mäso pri grilovaní vždy soľte až nakoniec, aby nebolo suché a vynikla jeho prirodzená chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu