Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1300 g
100 g
100 g
100 g
50 g
1 ks
1 ks
10 g
1 g
20 g
2 g
1 g
100 g
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry marinujeme v zmesi cesnaku, rozmarínu, bazalky, podlejeme troškou olivového oleja a necháme odstáť cez noc v chladničke.

  2. 2

    Do marinovaných syrov pridáme na kocky pokrájané žemle, vajíčko, korenie a dobre rozmiešame. Hotovou masou naplníme vykostené posolené kurča, pridáme na plátky nakrájanú šunku, zavinieme a zviažeme potravinárskym motúzom.

  3. 3

    Pečiem v rúre 1 hodinu. Po vychladnutí pokrájame na plátky.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
badinka, poziadam manzela, aby ma nafilmoval a ukazem ti ako jednoducho je to vykostit kurca v celku. zcnes od chrbta, narezes po celej dlzke a velmi ostrym nozikom vlastne orezavas maso od kosti pekne aj okolo kridiel a noziciek, ostane ti jden veliky platok, kedze na prsiach je maso hrubsie toto troska narezes a rozlozis na miesta, kde mas menej masa. takto mozes plnit cokolvek a pritom ma krasnu kkozu, ktora je krasne chrumkava ked sa upecie.

aj rybu je dost lahko vykostit na file...
skus sa pozriet na web mozno nieco najdes..