Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi
Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry marinujeme v zmesi cesnaku, rozmarínu, bazalky, podlejeme troškou olivového oleja a necháme odstáť cez noc v chladničke.
- 2
Do marinovaných syrov pridáme na kocky pokrájané žemle, vajíčko, korenie a dobre rozmiešame. Hotovou masou naplníme vykostené posolené kurča, pridáme na plátky nakrájanú šunku, zavinieme a zviažeme potravinárskym motúzom.
- 3
Pečiem v rúre 1 hodinu. Po vychladnutí pokrájame na plátky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj rybu je dost lahko vykostit na file...
skus sa pozriet na web mozno nieco najdes..
mam dokonca ja vhodne naradie -velmi sikovne vykostovacie noze ale moje pokusy skoncili veeeeeelmi neslavne . ale keby som si to mohla pustat po krokoch z Varechy...to by bolo nieco ine :-)))
samozrejme ze to urobim aj s tymi kuracimi prsiami : -) ale na Vareche by take video urcite pomohlo mnohym , ktori take veci neovladaju :-)
:-)