Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 9. apríla 2010 11:20
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kuracia galantína plnená marinovanými syrmiFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1300 g
100 g
100 g
100 g
50 g
1 ks
1 ks
10 g
1 g
20 g
2 g
1 g
100 g
 podľa potreby
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry marinujeme v zmesi cesnaku, rozmarínu, bazalky, podlejeme troškou olivového oleja a necháme odstáť cez noc v chladničke.

  2. 2

    Do marinovaných syrov pridáme na kocky pokrájané žemle, vajíčko, korenie a dobre rozmiešame. Hotovou masou naplníme vykostené posolené kurča, pridáme na plátky nakrájanú šunku, zavinieme a zviažeme potravinárskym motúzom.

  3. 3

    Pečiem v rúre 1 hodinu. Po vychladnutí pokrájame na plátky.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist