Ja síce nemám k veľkej noci jahňa, ale prispejem jedným receptom.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cca 2 vetvičky rozmarínu, 10 lístkov tymiánu a pár lístkov oregána najemno nasekáme,pretlačíme 5-6 strúčkov cesnaku. V miske zmiešame nasekané bylinky,cesnak, 3 PL oleja, 1 PL citrónovej šťavy a trošku kôry z citróna.
- 2
Umyté a osušené jahňacie stehno dobre osolíme, okoreníme a potrieme bylinkovou zmesou /pokiaľ možno z čerstvých byliniek/. V pekáči rozohrejme zvyšný olej a mäso zo všetkých strán prudko opečieme. Dáme do pekáča, podlejeme vínom a vývarom /nie naraz všetko množstvo/ a pridáme ostatné celé neolúpané strúčky cesnaku. Pekáč vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme cca 1 hod.
- 3
Potom do pekáča pridáme na štvrťky nakrájané osolené zemiaky a cibuľu tiež na 1/4. Ak treba podlejem zvyšným vínom a vývarom, ak zostal rozmarín dáme vetvičku aj na zemiaky a pečieme minimálne ďalšiu hodinu. Rada NAVYŠE: Mäso je chutnejšie ak ho necháme potreté bylinkovou zmesou v chlade postáť cca 2hod.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu