Jahňacie stehno s bylinkami

tinca - fotkatinca, 30. marca 2010

Ja síce nemám k veľkej noci jahňa, ale prispejem jedným receptom.

30 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

cca 1,5 kg
6 PL
200 ml
200 ml
10 strúčikov
3 ks
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cca 2 vetvičky rozmarínu, 10 lístkov tymiánu a pár lístkov oregána najemno nasekáme,pretlačíme 5-6 strúčkov cesnaku. V miske zmiešame nasekané bylinky,cesnak, 3 PL oleja, 1 PL citrónovej šťavy a trošku kôry z citróna.

  2. 2

    Umyté a osušené jahňacie stehno dobre osolíme, okoreníme a potrieme bylinkovou zmesou /pokiaľ možno z čerstvých byliniek/. V pekáči rozohrejme zvyšný olej a mäso zo všetkých strán prudko opečieme. Dáme do pekáča, podlejeme vínom a vývarom /nie naraz všetko množstvo/ a pridáme ostatné celé neolúpané strúčky cesnaku. Pekáč vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme cca 1 hod.

  3. 3

    Potom do pekáča pridáme na štvrťky nakrájané osolené zemiaky a cibuľu tiež na 1/4. Ak treba podlejem zvyšným vínom a vývarom, ak zostal rozmarín dáme vetvičku aj na zemiaky a pečieme minimálne ďalšiu hodinu. Rada NAVYŠE: Mäso je chutnejšie ak ho necháme potreté bylinkovou zmesou v chlade postáť cca 2hod.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: