Foto: alexola
recept na túto dobrotu mám z knihy "Zdravé jedlá", kde je medzi surovinami Gorgonzola, v mojom recepte nahrádzam dostupnejším plesňovým syrom-Nivou. Toto jedlo je Zobraziť celý popisrecept na túto dobrotu mám z knihy "Zdravé jedlá", kde je medzi surovinami Gorgonzola, v mojom recepte nahrádzam dostupnejším plesňovým syrom-Nivou. Toto jedlo je charakteristické svojou nasladlou chuťou a u nás sa v tekvicovej sezóne musí odskúšať každý rok aspoň raz :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V časovej postupnosti najskôr treba pripraviť tekvicu. Pokrájanú na kocky ju podusíme na malom množstve vody alebo olivového oleja do mäkka, jemne osolíme.
-
2
Vytvoríme kvások zo sušeného droždia, 1 čl múky a 1 PL vody (prípadne tak, ako ste zvyknutí- aj z klasického droždia.
-
3
V mise zmiešame múky, soľ, pridáme olivový olej a hotový kvások....
-
4
.....a vypracujeme tuhšie cesto, necháme ho kysnúť, .....
-
5
...kým nezdvojnásobí svoj objem. Z tohto množstva vyjdú dve pizze. Nerobíme klasickú okrúhlu pizzu, naopak- čím nepravidelnejšie cesto-tým lepšie chutí :)
-
6
Medzitým sa tekvica udusila do mäkka.
-
7
Na rozvaľkaný útvar cesta uložíme tekvicu, na tenko nakrájanú hrušku...
-
8
a pokrájanú alebo postrúhanú Nivu (podľa chuti a nálady), posypeme čerstvým alebo sušeným rozmarínom.
-
9
tu je finálny produkt tak, ako chutí nám- s väčšími kúskami obloženia :)
Diskusia k receptu