Teplý špargľový šalát

egreska - fotkaegreska, 10. mája 2010
Teplý špargľový šalát
Foto: egreska

Suroviny

500 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme,dame na pekač (kto chce može rozkrojit),pridame cherry paradajky,polejeme olivovym olejom,posolíme,pridame rozmarín a sušený cesnak.Dobre premiešame a dame piect.Na oleji si popražíme stručik cesnaku,ale len velmi kratko a pridame špenat,jemne osolíme a chvilu podusíme.Kto ma čerstvý špenat tak ho nemusí dusit,stačí preliat vriacou vodou alebo použit surový.

  2. 2

    Mandle si opražíme na masle do svetlohneda,utrieme do papierovej utierky a trošku posolíme.Šparglu ošupeme a odkrojíme tvrdu spodnu čast,dame varit do osolenej vody asi 10 minut.Potom vodu zlejeme a do hrnca pridame platok masla a pažítku,premiešame.Ked su zemiaky upečene,zmiešame ich so špenatom.Šparglu na tanieri prelejeme maslom a cele ozdobíme praženými mandlami.

Diskusia k receptu

bozulka
Jejda egreška to bude zase dobrota len neviem čo skôr,ale manžel doniesol špargľu dokonca BIO, tak dnes podojedáme a zajtra bude tvoja špargľa a potom halušky.Ďakujem toto som nepoznala.
egreska
@bozulka ako ti to pristane na tej fotke :-)) aj my sme včera kupili bio ,bola zlacnena ,no nekup to :-)) si predstav že ani ja som tento receptik nepoznala ešte hodinu pred obedom,sama som si ho vymyslela,nevedela som ho ani pomenovat ,nič lepšie ma nenapadlo lebo mam zapchate dutiny tak mi to nejako nepali :-)) ale velmi nam to chutilo,kludne si ho možeš pozmenit podla vlastnej chuti..
jarkulienka
Zbožňujeme špargľu - hlavne surovú a do zeleninového šalátu. Iste vyskúšam aj tento recept, len nebudem variť špargľu aýž 10 min., zdá sa mi to veľa. Nech je chrumkavá.
evanaaa
Tak ako včera v Bille, tak dnes v Kauflande som stála pri špargli ( celkom lacnej ) a rozmýšľala, čo z nej ....nakoniec som ju (škoda) ani nekúpila, ja hglúpa...
anynjo
Vyzera to vyborne.už to robim
akurad som pridala popraženu šunku a vynechala som mandle,lebo nemam doma:-!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia