Pistácie

Pistácie ako ingrediencia v receptoch:

  • Grilované kuracie stehná v mede a pomarančovej šťave s mrkvovým šalátom

    Grilované kuracie stehná v mede a pomarančovej šťave s mrkvovým šalátom

    zasa nám raz vyšlo počasie, tak hurá grilovať.

  • Turecký med

    Turecký med

    Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.

  • Cesnaková polievka s citrónom

    Cesnaková polievka s citrónom

    V hrnci na rozohriatom olivovom oleji speníme cesnak nakrájaný na tenké plátky a nadrobno pokrájanú šalotku. Zalejeme vývarom a pridáme citrónovú šťavu, zemiaky pokrájané na kocky a nakrájanú bielu časť póru. Osolíme, okoreníme a varíme...

  • Recept bez obrázku

    Floydove turecké kurča

    Ak ste videli v telke variť pána Keitha Floyda, zaradili ste sa iba do dvoch skupín divákov: vypukla u vás láska na celý život alebo trpké opovrhnutie. Pasívny stred neexistuje. Gastro bohém jednou rukou varí, ...

  • Veľkonočná torta s likérom

    Veľkonočná torta s likérom

    Bielky spolu s cukrom a 2 PL vody vyšľaháme na tuhý sneh a primiešame k nemu žĺtky. Múku, kypriaci prášok, maizenu a kakao zmiešame a pridáme k vajciam.

  • Recept bez obrázku

    Baklava

    Mandle, orechy a pistácie rozsekáme a premiešame s korením, práškovým a vanilkovým cukrom, maslo rozohrejeme.

  • Recept bez obrázku

    Obrátený koláč s hruškami

    Cukor v panvici necháme na miernom plameni skaramelizovať, pridáme maslo a tymian a nalejeme ho do tortovej formy vymastenej maslom.

  • Recept bez obrázku

    Jahodovo–tvarohová roláda

    Bielok, vodu, soľ a citrónovú šťavu ušľaháme na veľmi tuhý sneh, potom postupne pridávame cukor. Opatrne primiešame aj žĺtok. Prášok do pečiva, múku a maizenu zmiešame a pridáme k zmesi.

  • Recept bez obrázku

    Burgundské plnené jablká

    Jablká očistíme, priečne rozpolíme a jadrovníky vyberieme. Potom ich položíme do misky reznou plochou nadol.

  • Recept bez obrázku

    Dusená ryba na hrozienkach

    Do hrnca dáme umyté plátky ryby a pokvapkáme ich citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Cibuľu a zeler očistíme, nakrájame na malé kocky a rozložíme na plátky ryby.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist