Pistáciové sušienky

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 29. januára 2020
Pistáciové sušienky
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks
350 g
500 g
250 g
5 g
10 g




Postup

  1. 1

    V kuchynskom robote vyšľaháme vajíčka s 300 g cukru do hustej peny. Zmiešame ostatné suroviny a zapracujeme do vajíčkovej zmesi.

  2. 2

    Z hotového cesta vytvoríme valčeky s priemerom 5 centimetrov. Valčeky obalíme vo zvyšnom cukre a pečieme v rúre rozohriatej na 170 °C asi 25 minút.

  3. 3

    Upečené „bochníčky" nakrájame na centimeter hrubé plátky, rozložíme na plech a dopečieme dozlata.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia