Obaľované tvarohové guľky s broskyňovou omáčkou
Anna Osvaldová
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 31. júla 2019
cukrárka hotela Astrum Laus **** v Leviciach, 31. júla 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pistácie a pekanové orechy zomelieme. Pripravíme tri nádoby na obaľovanie – zvlášť na mak, orechy a pistácie.
- 2
Tvaroh, žĺtky, celé vajce, krupicu, vanilkový a práškový cukor a štipku soli zmiesime. Vytvarujeme guľky a varíme v osolenej vode. Hotové polejeme maslom a obaľujeme v pripravených zmesiach.
- 3
Broskyňová omáčka: Hnedý cukor upálime na karamel, ošúpané a odkôstkované broskyne vložíme do karamelu a orestujeme. Odstavíme, necháme vychladnúť, rozmixujeme a chuť zvýrazníme kvapkou rumu.
- 4
Na tanieri podávame po jednej guľke z každého druhu a dozdobíme broskyňovou omáčkou.
Tiež tvarohové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Do karamelu netreba prídavok vody, aby sa rozpustil? Lebo inak je to ako kameň tvrdé.
Ja mám odložené ako vzácny poklad recepty od mojej neb. krstnej mamy a tam sa spomínajú v sladkom zákusku zelené pistácie (recept je veľmi starý, snáď z rokov 1950-1960 min. storočia). Preto sa pýtam na tie pistácie a je to veľmi zaujímavé, že sa už vtedy používali v slovenskej gastronómii. Vždy, keď listujem v mojich receptoch v papierovej verzii, pristavím sa pri tom recepte a spomínam...
Ja kupujem nesolené lúpané pistácie v bio predajni.