Pistáciová zmrzlina
Pistáciová zmrzlina

Jednoduchá pistáciová zmrzlina

siuuu - fotkasiuuu, 25. júla 2019
Jednoduchá pistáciová zmrzlina
Foto: siuuu

Aj keď dávam prednosť čisto ovocným zmrzlinám - mojou najobľúbenejšou komerčnou kopčekovou zmrzlinou je neodolateľné pistáciové pesto zo zmrzlinárne v našom meste. Preto som neodolala a vyskúšala som prípravu pistáciovej zmrzliny doma. Nie je samozrejme úplne totožná, ale chuťovo je výborná. Použila som receptúru bez vajíčok, s kondenzovaným mliekom, ktorá sa mi osvedčila aj pri iných druhoch zmrzliny.

7-8
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

300 ml (33 % a viac)
150 ml
1 ČL
1/2 ČL
cca 3-4 PL posekané
1 ČL
1 kvapka
Na ozdobu:
 posekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu s vanilkovým extraktom vyšľaháme na šľahačku. Pridáme kondenzované mlieko, kardamóm, matcha prášok rozrobený v lyžici šľahačky, potravinársku farbu (farba nemusí byť, ale Matcha prášok nedokáže zafarbiť tak intenzívne a pri väčšom množstve by ho bolo cítiť) a zľahka premiešame. Nakoniec vmiešame posekané pistácie.

  2. 2

    Nalejeme do vhodnej nádoby, prikryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu zmrzliny a dáme zmraziť, po hodine aspoň 2x vidličkou premiešame.

  3. 3

    Pred podávaním necháme pár minút povoliť, podávame posypané pistáciami. Zmrzlina je krásne krémová a lahodná.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: