Jednoduchá pistáciová zmrzlina
Foto: siuuu
Aj keď dávam prednosť čisto ovocným zmrzlinám - mojou najobľúbenejšou komerčnou kopčekovou zmrzlinou je neodolateľné pistáciové pesto zo zmrzlinárne v našom meste. Preto som Zobraziť celý popisAj keď dávam prednosť čisto ovocným zmrzlinám - mojou najobľúbenejšou komerčnou kopčekovou zmrzlinou je neodolateľné pistáciové pesto zo zmrzlinárne v našom meste. Preto som neodolala a vyskúšala som prípravu pistáciovej zmrzliny doma. Nie je samozrejme úplne totožná, ale chuťovo je výborná. Použila som receptúru bez vajíčok, s kondenzovaným mliekom, ktorá sa mi osvedčila aj pri iných druhoch zmrzliny.
porcií
príprava
Suroviny
300 ml (33 % a viac) |
|
150 ml |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
cca 3-4 PL posekané |
|
1 ČL |
|
1 kvapka |
|
Na ozdobu: | |
posekané |
|
Postup
-
1
Smotanu s vanilkovým extraktom vyšľaháme na šľahačku. Pridáme kondenzované mlieko, kardamóm, matcha prášok rozrobený v lyžici šľahačky, potravinársku farbu (farba nemusí byť, ale Matcha prášok nedokáže zafarbiť tak intenzívne a pri väčšom množstve by ho bolo cítiť) a zľahka premiešame. Nakoniec vmiešame posekané pistácie.
- 2
Nalejeme do vhodnej nádoby, prikryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu zmrzliny a dáme zmraziť, po hodine aspoň 2x vidličkou premiešame.
- 3
Pred podávaním necháme pár minút povoliť, podávame posypané pistáciami. Zmrzlina je krásne krémová a lahodná.
Tiež zmrzlina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, snažím sa ... aj Vám nech sa darí.
Ďakujem za recept.
Som rada, že chutila.