Pistáciové drobné pečivo
Pistáciové drobné pečivo

Pomarančovo-pistáciové stromčeky

salinka - fotkasalinka, 16. decembra 2018
Pomarančovo-pistáciové stromčeky
Foto: salinka

Sladké keksy, potreté horkastým pomarančovým džemom a posypané slanými pistáciami. Čudesná kombinácia? Aj mne sa to tak marilo, ale keďže rada experimentujem, vyskúšala som Zobraziť celý popisSladké keksy, potreté horkastým pomarančovým džemom a posypané slanými pistáciami. Čudesná kombinácia? Aj mne sa to tak marilo, ale keďže rada experimentujem, vyskúšala som ich a výsledná chuť nás prekvapila. Ponúkam recept.

15 minút
príprava
12 minút
na 160 °C

Suroviny

120 g mleté
125 g
50 g mleté
100 g
200 g
1 ks
z 1/2 ks nastrúhaná
150 g




Postup

  1. 1

    Zmiešame 70 g pistácii s lieskovými orechami, pridáme maslo pokrájané na kocky, cukor (ja som dala práškový), hladkú múku, vajce, pomarančovú kôru a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme hodinu v chladničke odpočívať.

  2. 2

    Následne cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na 0,5 cm. Pomocou stromčekovej formičky (môžte použiť, akú chcete) vykrajujeme keksy, ktoré ukladáme na plech s pečiacim papierom. Pri 160 stupňoch pečieme 10-12 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Medzitým si v malom hrnci ohrejeme pomarančový džem a pomocou štetca natrieme povrch keksov. Zvyšnými 50 g mletých pistácii posypeme povrch keksov. Dobrú chuť a ešte krásnu adventnú nedeľu prajem:-)

Diskusia k receptu

cesminaz
Pekné @Salinka ,podla mna to nieje čudná kombinácia :-) Sladkoslaná chut je velmi dobrá,ja ju mám velmi rada a niekedy aj pečiem také pečivo alebo sladkost :-)