Bezlepkové tvarohové guľky plnené čokoládou
Foto: novalim
V školskej jedálni sme vždy v piatok mávali niečo sladké. Na tieto obedy sme sa obzvlášť tešili. Nám najviac chutili tvarohové guľky, boli posypané Zobraziť celý popisV školskej jedálni sme vždy v piatok mávali niečo sladké. Na tieto obedy sme sa obzvlášť tešili. Nám najviac chutili tvarohové guľky, boli posypané kakaom a cukrom a poliate maslom. Mňam. Trochu sme si tie staré časy pripomenuli a navarili sme tvarohové guľky s fajnovou plnkou – s čokoládou. Ako posýpku sme využili netradične pistácie a bezlepkovú strúhanku. Kombinácia, ktorej sa prekvapivo nedá odolať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
80 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 bal. (nalámaná) |
|
Posýpka: | |
70 g |
|
50 g (nadrobno posekané) |
|
1 PL |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Na cesto si v mise zmiešame maslo, cukor, strúhanku, krupicu, tvaroh a žĺtok, vypracujeme mäkké cesto, do ktorého pridáme do tuha vyšľahaný bielok a premiesime. Cesto necháme pol hodinu odpočívať.
- 2
Po odpočinutí cesto rozdelíme na rovnaké kúsky (podľa toho, aké veľké guľky chcete, my sme ich robili asi ako väčší vlašský orech a vyšlo nám ich 18 ks). Do každého kúsku vtlačíme kúsok čokolády a vytvarujeme guľku tak, aby bola čokoláda úplne obalená cestom.
- 3
Varíme v osolenej vode asi 10-12 minút, kým guľky nevyplávajú na povrch.
- 4
Na posýpku si na suchej panvici jemne opražíme pistácie zmiešané so strúhankou, pridáme maslo, počkáme kým sa roztopí, premiešame ho s pistáciami a strúhankou a touto zmesou posypeme hotové guľky. Komu vyhovuje sladšia chuť, môže guľky pred podávaním poprášiť práškovým cukrom.
Tiež tvarohové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu