Bezlepkové tvarohové guľky
Bezlepkové tvarohové guľky

Bezlepkové tvarohové guľky plnené čokoládou

novalim - fotkanovalim, 27. apríla 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové tvarohové guľky plnené čokoládou
Foto: novalim

V školskej jedálni sme vždy v piatok mávali niečo sladké. Na tieto obedy sme sa obzvlášť tešili. Nám najviac chutili tvarohové guľky, boli posypané Zobraziť celý popisV školskej jedálni sme vždy v piatok mávali niečo sladké. Na tieto obedy sme sa obzvlášť tešili. Nám najviac chutili tvarohové guľky, boli posypané kakaom a cukrom a poliate maslom. Mňam. Trochu sme si tie staré časy pripomenuli a navarili sme tvarohové guľky s fajnovou plnkou – s čokoládou. Ako posýpku sme využili netradične pistácie a bezlepkovú strúhanku. Kombinácia, ktorej sa prekvapivo nedá odolať.

3
porcie
25 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
80 g
50 g
30 g
1 PL
1 ks
1 bal. (nalámaná)
Posýpka:
70 g
50 g (nadrobno posekané)
1 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Na cesto si v mise zmiešame maslo, cukor, strúhanku, krupicu, tvaroh a žĺtok, vypracujeme mäkké cesto, do ktorého pridáme do tuha vyšľahaný bielok a premiesime. Cesto necháme pol hodinu odpočívať.

  2. 2

    Po odpočinutí cesto rozdelíme na rovnaké kúsky (podľa toho, aké veľké guľky chcete, my sme ich robili asi ako väčší vlašský orech a vyšlo nám ich 18 ks). Do každého kúsku vtlačíme kúsok čokolády a vytvarujeme guľku tak, aby bola čokoláda úplne obalená cestom.

  3. 3

    Varíme v osolenej vode asi 10-12 minút, kým guľky nevyplávajú na povrch.

  4. 4

    Na posýpku si na suchej panvici jemne opražíme pistácie zmiešané so strúhankou, pridáme maslo, počkáme kým sa roztopí, premiešame ho s pistáciami a strúhankou a touto zmesou posypeme hotové guľky. Komu vyhovuje sladšia chuť, môže guľky pred podávaním poprášiť práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
123
123
pekné, skúsim...