Datľové guľky
Foto: hame
20
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
niekoľko kvapiek |
|
štipka |
|
nasekané (na obaľovanie) |
|
nasekané (na obaľovanie) |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Datle si dáme do misky, pridáme rum, marhuľovú náplň, premiešame a necháme, nech sa datle nasiaknu.
- 2
Medzitým si v mixéri nahrubo rozmixujeme mandle.
- 3
Do mixéra pridáme datle, vanilkový extrakt, štipku soli a všetko dobre rozmixujeme. Zmes potom necháme chvíľu odpočívať v chladničke.
- 4
Kešu a pistácie si nasekáme nadrobno a každé zvlášť dáme do misky.
- 5
Z datľovej zmesi tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v kešu alebo v pistáciách.
- 6
Necháme ich postáť v chlade.
Tiež datľové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu