Bezlepkové koláčiky
Bezlepkové koláčiky

Bezlepkové kakaové koláčiky

novalim - fotkanovalim, 16. februára 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové kakaové koláčiky
Foto: novalim

Už sme dlho nemali nič čokoládové alebo kakaové. Dnes tomu spravíme koniec. Napiekli sme si jednoduché bezlepkové kakaové koláčiky z ryžovej múky. Neobsahujú žiadne Zobraziť celý popisUž sme dlho nemali nič čokoládové alebo kakaové. Dnes tomu spravíme koniec. Napiekli sme si jednoduché bezlepkové kakaové koláčiky z ryžovej múky. Neobsahujú žiadne mliečne alebo živočíšne výrobky, sú preto vhodné aj pre vegánov. Stačí len málo surovín, málo práce, trochu trpezlivosti a môžete chrumkať. Sú silne kakaové a primerane sladké, nároční fajnšmekri si ich môžu napríklad aj plniť vanilkovým krémom na spôsob “domácich Oreo sušeniek”.

30
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

130 g
1 PL
2 PL
2 ČL
1 bal.
1 štipka
100 g
90 g
50 g
30 g




Postup

  1. 1

    Ryžovú múku, kakao a kukuričný škrob preosejeme, pridáme soľ, psyllium, vanilku, cukor a dobre premiešame. Nakoniec pridáme na kúsky nakrájané studené maslo a rukou vypracujeme kompaktné, trochu lepivé cesto.

  2. 2

    Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chladničke aspoň hodinu. Cesto si môžeme pripraviť napríklad aj deň vopred a potom ho len pol hodinu pred pečením vyberieme z chladničky a necháme pri izbovej teplote povoliť.

  3. 3

    Na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme z cesta guľôčky o veľkosti vlašského orecha (ak sa vám bude cesto lepiť na ruky, namáčajte si ich vo vode, alebo môžno cesto poprášiť ryžovou múkou. Guľôčky ukladáme na plech a potom ich stlačíme tak, aby vytvorili placaté koláčiky.

  4. 4

    Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút. Počas pečenia sa koláčiky jemne roztečú, udržia si však svoj tvar.

  5. 5

    Dopečené koláčiky necháme vychladnúť a potom ich pofŕkame roztopenou horkou čokoládou a posypeme nasekanými pistáciami. (môžeme, samozrejme, použiť napríklad aj bielu čokoládu a iný druh orechov).

  6. 6

    Koláčiky vydržia v uzatvárateľnej nádobe aj týždeň, dajú sa aj zmraziť do zásoby – ideálne nezdobené.

Diskusia k receptu

radoslav99
Pri 180° po 15 minútach koláčiky zadymili tak že som vetral dva dni. Recept ma zopár chýb napr. Treba Kokosový tuk ( ingrediencie) ale miešame už s maslom. Taktiež porcie pre 30 ? Každopádne druhý krát sa robili "koláčiky" pri cca 165-170° 15min + dodatočných 5min a boli ako piesok... neodporúčam to ani skúšať, celkovo hodnotím tento recept ako zlý




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia