Pomarančová torta s pistáciami
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 2. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
na 165 °C
Suroviny
2 ks (bio) |
|
350 g |
|
400 ml |
|
|
|
Cesto: | |
5 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
175 g |
|
150 g |
|
Krém: | |
400 ml |
|
100 g |
|
15 g |
|
200 g |
|
1 ks (bio) |
|
Cukrové pistácie: | |
60 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Pomaranče nakrájame na tenké plátky. Preložíme do kastróla, zalejeme vodou a pridáme cukor. Varíme, kým pomaranče nezosklovatejú.
- 2
Tortovú formu s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie, vytrieme maslom a posypeme múkou. Na dno formy naukladáme časť plátkov pomaranča. Zvyšné plátky rozmixujeme s trochou pomarančového sirupu.
- 3
Cesto: Múku zmiešame s kypriacim práškom a mandľovou múčkou. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme rozmixované pomaranče a postupne zapracujeme múčnu zmes. Cesto nalejeme do tortovej formy na plátky pomaranča. Pečieme pri 165 °C 45 minút.
- 4
Cukrové pistácie: Medzitým do kastróla vložíme pistácie a krupicový cukor. Podlejeme trochou vody a postavíme na oheň. Miešame, až kým sa neodparí všetka voda a pistácie sa pekne obalia cukrom.
- 5
Na krém nastrúhame kôru z jedného pomaranča a odšťavíme. Pridáme mlieko, cukor a Zlatý klas. Zmes necháme prejsť varom. Krém miešame do vychladnutia a postupne doň zapracujeme maslo.
- 6
Vychladnutý korpus rozrežeme na tri časti a naplníme krémom. Navrchu by mala byť časť korpusu s pomarančovými plátkami. Posypeme cukrovými pistáciami.
Tiež pomarančová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu