Avokádové chutney (čatní)
Martin Maslančík
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 26. februára 2019
spolumajiteľ značky Greenfood Restaurant v Senci, 26. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu a 1 očistené avokádo. Potom primiešame na malé kúsky pokrájané cherry paradajky a dochutíme soľou a pokrájanou koriandrovou vňaťou.
- 2
Na krajec chleba natrieme hrubšiu vrstvu avokádového chutney, na ktoré poukladáme na väčšie kúsky pokrájané druhé avokádo. Posypeme nahrubo nasekanými pistáciami, pokvapkáme olivovým olejom a dosolíme hrubozrnnou soľou podľa chuti.
Tiež chutney:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
On nie je kuchár, on je spolumajiteľ.
Ano, ale skor guacamole ako chutney
Mas pravdu, ale ked uz prezentuje recepty....
Chutney je velmi zjednodusene mermelada z ovocia, zeleniny a korenin, prechadza varom