Tvarohová roláda
Tvarohová roláda

Roláda s tvarohovým krémom

hame - fotkahame, 19. decembra 2018. Komerčný recept.
Roláda s tvarohovým krémom
Foto: hame
12
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Na roládu:
30 g
5
90 g
20 g kvalitné
štipka
trocha
Na krém:
250 g
400 ml
3 PL
pár kvapiek
1 KL nastrúhaná
Na ozdobu:
200 g
 čerstvé (figy, kiwi...)
 nasekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielky si vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.

  2. 2

    Do hotového snehu pomaly zamiešame žĺtky, nakoniec ručne primiešame preosiate kakao a múku.

  3. 3

    Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý z oboch strán potrieme maslom, aby sa nám pekne prilepil na plech. Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na papier a pečieme na 180 stupňoch asi 10 minút.

  4. 4

    Upečené cesto necháme chvíľu odpočívať, potom zvinieme do rolády.

  5. 5

    Tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom, potom pridáme smotanu na šľahanie, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a zmes vyšľaháme na tuhý krém.

  6. 6

    Roládu rozložíme a potrieme jahodovým Extra Jamom. Potom ju potrieme krémom (jednu štvrtinu krému si necháme na povrch rolády) a zrolujeme.

  7. 7

    Zvyšným krémom naplníme sáčok a ozdobíme ním roládu. Nakoniec na roládu poukladáme čerstvé ovocie a posypeme ju nasekanými pistáciami.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: