Roláda s tvarohovým krémom
Foto: hame
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na roládu: | |
30 g |
|
5 |
|
90 g |
|
20 g kvalitné |
|
štipka |
|
trocha |
|
Na krém: | |
250 g |
|
400 ml |
|
3 PL |
|
pár kvapiek |
|
1 KL nastrúhaná |
|
Na ozdobu: | |
200 g |
|
čerstvé (figy, kiwi...) |
|
nasekané |
|
Postup
-
1
Bielky si vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
- 2
Do hotového snehu pomaly zamiešame žĺtky, nakoniec ručne primiešame preosiate kakao a múku.
- 3
Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý z oboch strán potrieme maslom, aby sa nám pekne prilepil na plech. Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na papier a pečieme na 180 stupňoch asi 10 minút.
- 4
Upečené cesto necháme chvíľu odpočívať, potom zvinieme do rolády.
- 5
Tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom, potom pridáme smotanu na šľahanie, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a zmes vyšľaháme na tuhý krém.
- 6
Roládu rozložíme a potrieme jahodovým Extra Jamom. Potom ju potrieme krémom (jednu štvrtinu krému si necháme na povrch rolády) a zrolujeme.
- 7
Zvyšným krémom naplníme sáčok a ozdobíme ním roládu. Nakoniec na roládu poukladáme čerstvé ovocie a posypeme ju nasekanými pistáciami.
Tiež tvarohová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu