Roláda s tvarohovým krémom
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Na roládu: | |
| 30 g |
|
| 5 |
|
| 90 g |
|
| 20 g kvalitné |
|
| štipka |
|
| trocha |
|
| Na krém: | |
| 250 g |
|
| 400 ml |
|
| 3 PL |
|
| pár kvapiek |
|
| 1 KL nastrúhaná |
|
| Na ozdobu: | |
| 200 g |
|
| čerstvé (figy, kiwi...) |
|
| nasekané |
|
Postup
-
1
Bielky si vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
- 2
Do hotového snehu pomaly zamiešame žĺtky, nakoniec ručne primiešame preosiate kakao a múku.
- 3
Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý z oboch strán potrieme maslom, aby sa nám pekne prilepil na plech. Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na papier a pečieme na 180 stupňoch asi 10 minút.
- 4
Upečené cesto necháme chvíľu odpočívať, potom zvinieme do rolády.
- 5
Tvaroh rozmiešame s práškovým cukrom, potom pridáme smotanu na šľahanie, vanilkový extrakt, citrónovú kôru a zmes vyšľaháme na tuhý krém.
- 6
Roládu rozložíme a potrieme jahodovým Extra Jamom. Potom ju potrieme krémom (jednu štvrtinu krému si necháme na povrch rolády) a zrolujeme.
- 7
Zvyšným krémom naplníme sáčok a ozdobíme ním roládu. Nakoniec na roládu poukladáme čerstvé ovocie a posypeme ju nasekanými pistáciami.
Tiež tvarohová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu