Kačacie prsia so šúľancami a s malinovou omáčkou
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 17. februára 2020
z wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 17. februára 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kačacie prsia ochutíme soľou, korením a tymianom, orestujeme najskôr zo strany kože dochrumkava, potom otočíme a restujeme z druhej strany. Dopekáme v rúre rozohriatej na 130 °C asi 15 minút, aby boli prsia ružové.
- 2
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladíme, ošúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, vajcia, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme vo vode asi 5 minút. Na panvici roztopíme maslo, opražíme nasekané pistácie, pridáme šúľance a spolu opečieme.
- 3
Z cukru pripravíme karamel, pridáme červené víno, maliny a zredukujeme na polovicu. Omáčku prepasírujeme cez jemné sito a zjemníme maslom.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu