Citrónové venčeky
Foto: siuuu
Tieto venčeky to bola u mňa láska na prvý pohľad, hneď ako som ich zbadala na stránke Marthy Stewart. Najskôr ma zaujali svojim vzhľadom Zobraziť celý popisTieto venčeky to bola u mňa láska na prvý pohľad, hneď ako som ich zbadala na stránke Marthy Stewart. Najskôr ma zaujali svojim vzhľadom - uznajte, že sú jednoducho nádherné. A keď som si predstavila chuť a vôňu - citrónová a pomarančová kôra, citrónová poleva - bolo rozhodnuté, jednoducho som ich musela vyskúšať. Chuťovo sú koláčiky výborné - citrónová kôra v ceste a citrónová poleva im dodávajú sviežosť. https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2018/12/citronove-venceky.html
Zdroj: stránka Marthy Stewart
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček (objem 250 ml) |
|
3/4 hrnčeka |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
113 g (izbovej teploty) |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 citróny |
|
1 ČL |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
2 ČL |
|
2 hrnčeky |
|
podľa potreby (horúca ) |
|
Na zdobenie: | |
|
|
sekané |
|
Postup
-
1
Na cesto vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme vanilkový extrakt, citrónovú kôru, žĺtky, premixujeme a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľou, škrobom. Dobre premiešame a na jemne pomúčenej podložke rukami vypracujeme na kompaktné cesto. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky minimálne na 45 minút, alebo na noc.
- 2
Vychladené cesto na vhodnej podložke rozvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm, vykrajujeme formičkou kolieska s dierkou v strede, preložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 180 °C pečieme cca 15-18 minút (treba si kontrolovať, každá rúra pečie inak - mne stačilo 14 minút). Vyberieme von z rúry a necháme vychladnúť.
- 3
Na polevu preosejeme práškový cukor, zmiešame s bielkom a citrónovou šťavou tak, aby bola konzistencia ani príliš hustá ani príliš riedka. Potrieme a hneď zdobíme podľa fantázie (ja som dala posekané brusnice a pistácie).
- 4
Treba zdobiť keď je poleva ešte trocha tekutá, keď zaschne nebude vám zdobenie držať - ja zdobím hneď - namočím venček do polevy, nechám odkvapnúť zvyšnú polevu a hneď zdobím. Na foto je "jarné" zdobenie k Veľkej noci, k Vianociam budem zdobiť v takých vianočnejších farbách.
Tiež koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
už sa teším.
S cestom kde je kukur.skrob rada pracujem, ide to lahsie.
Vyzdobu musime trochu vylepsit, ale vsetkym chuti.
Dakujem za recept.
Ďakujem za krásny komentár - toto je "veľkonočná" farebná výzdoba - vianočná bude kúsok iná, trocha decentnejšia.