Plnené datle
Plnené datle

Plnené datle

siuuu - fotkasiuuu, 4. novembra 2019
Plnené datle
Foto: Siuuu

Suroviny

 väčšie a mäkšie
 (aspoň 60 % kakaka)
Plnka:
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Datle vykôstkujeme - ja ostrým špicatým nožom narežem na jednej strane datľu a vylúpnem kôstku. Do otvoru natlačím plnku (zmiešané arašidové maslo alebo Salko s rozmixovanými piškótami, arašidovú zmes som osladila troškou javorového sirupu) alebo iba nasekané oriešky či celú mandľu a v dlaniach pogúľam ako valček, aby zostal zachovaný pekný tvar.

  2. 2

    Naplnené datle namáčame v čokoláde rozpustenej s kokosovým alebo iným tukom, odkladáme na papier na pečenie, ozdobíme podľa fantázie napr. nasekanými mandľami a necháme v chladničke stuhnúť. Skladujeme v chladničke.

Diskusia k receptu

kucharka
Dievca, ty si sa teda rozbehla! :-))
Chvilu som tu nebola a uz je tu kopec tvojich super receptov. Dakujeme ti, ze sa s nami o ne delis.
Ja tiez plnim datle, aj marhule ale iba vlasskym orechom a potom namacam polovicu do cokolady. Plnit “plnkou” ma veru nenapadlo. Urcite skusim.
Pekny neskory vecer.
siuuu
@kucharka (4.11.2019 22:39)

Všetky tieto nepečené mali byť v jednom príspevku ako inšpirácia k Vianociam - sú to fotky z minulých rokov, ale administrátorka si myslela, že lepšie budú samostatné príspevky - budú sa dať lepšie vyhľadávať.
cesminaz
Tak tento nápad sa mi strašne páči! Trochu je to síce piplačka,ale verím že sa oplatí. Určite urobím,vdaka.
haji
Pěkný receptík, plněné datle ve tvém podání musí být velká dobrota. Plnili je skkřítkové? Bo moje velké ťapy jsou dost nemotorné, haha Jsi škovná, a jak už jsem napsala, tvůj blog se mi moc líbí!

1x siuuu
siuuu
@haji (5.11.2019 20:38)

Mala som väčšie a mäkšie datle a plnili sa celkom dobre - na plnenie som použila takú širšiu rúčku malej lyžičky a išlo to. A robila som iba testovaciu várku - asi 15 kusov, tak sa to dalo.
1x haji
martamm
Ja ich plnim len vlasskymi orechmi, rovnako aj figy, polievam tiez kvalitnou horkou cokoladou
1x siuuu