Foto: Siuuu
Postup
-
1
Datle vykôstkujeme - ja ostrým špicatým nožom narežem na jednej strane datľu a vylúpnem kôstku. Do otvoru natlačím plnku (zmiešané arašidové maslo alebo Salko s rozmixovanými piškótami, arašidovú zmes som osladila troškou javorového sirupu) alebo iba nasekané oriešky či celú mandľu a v dlaniach pogúľam ako valček, aby zostal zachovaný pekný tvar.
- 2
Naplnené datle namáčame v čokoláde rozpustenej s kokosovým alebo iným tukom, odkladáme na papier na pečenie, ozdobíme podľa fantázie napr. nasekanými mandľami a necháme v chladničke stuhnúť. Skladujeme v chladničke.
Tiež plnené datle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chvilu som tu nebola a uz je tu kopec tvojich super receptov. Dakujeme ti, ze sa s nami o ne delis.
Ja tiez plnim datle, aj marhule ale iba vlasskym orechom a potom namacam polovicu do cokolady. Plnit “plnkou” ma veru nenapadlo. Urcite skusim.
Pekny neskory vecer.
Všetky tieto nepečené mali byť v jednom príspevku ako inšpirácia k Vianociam - sú to fotky z minulých rokov, ale administrátorka si myslela, že lepšie budú samostatné príspevky - budú sa dať lepšie vyhľadávať.
Mala som väčšie a mäkšie datle a plnili sa celkom dobre - na plnenie som použila takú širšiu rúčku malej lyžičky a išlo to. A robila som iba testovaciu várku - asi 15 kusov, tak sa to dalo.