Recepty, kde je parmezán
Ryžové guľôčky
Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, ...
Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....
Taliansky slaný koláč Vastedda cu sammucu
Vastedda cu sammucu je sicílsky slaný koláč s bazovými kvetmi.
Gnocchi s pestom z pečených paprík
Mala som chuť na niečo trošku nové, a hupsli na mňa v obchode gnocchi a kapie,...
Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou
Recept od Martina Korbeliča
Dýně v česnekovém másle pečená
Jednoduché, famozní, do sbírky dýňových receptů. Snad nejlepší co znám.
Mäsové guľky podľa Gina Di Campa
Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z
morčacieho, je chudšie,...
Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom
Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...
Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi...
Špagety s kuracím mäsom a špenátom
Jeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom...
Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...
Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom
Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich
blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,...
Pečená treska pod mandľovou perinkou
Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem,
povystrihujem, čo
sa...
Karfiol z rúry
Tento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný,...
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Farebné rizoto s paprikou, cuketou a morčacím mäsom je tým pravým osviežením nielen v lete.
Slaný karfiolový koláč
Inšpirácia je z kuchárskej knihy Plenty More. Dá sa využiť na mnoho spôsobov.
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského
Zeleninové timbale s kuracím mäsom a kozím syrom
Recept na zeleninové timbale mám z môjho diétneho obdobia. Veľmi som si ho obľúbila
vďaka...
Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme
z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme
nakrájanú mrkvu, bylinky,...
Zeleninovo-hríbové fašírky
Komerčný recept<br />
Zeleninovo-hríbové fašírky podávajte s Ajvarom, vašim obľúbeným šalátom a vychutnávajte si skvelé,
čerstvé...
Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom
Dnešný obed u nás.
Vyskúšala som recept z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja.
Odporúčam...
Šalát s rukolou, jablkom a paradajkami
Rýchly a chutný recept pre všetkých, ktorí majú radi rukolu a majú nedostatok času.
Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa
Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená
červená repa....
Ryžové guľôčky
Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, ...
Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....
Taliansky slaný koláč Vastedda cu sammucu
Vastedda cu sammucu je sicílsky slaný koláč s bazovými kvetmi.
Gnocchi s pestom z pečených paprík
Mala som chuť na niečo trošku nové, a hupsli na mňa v obchode gnocchi a kapie,...
Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou
Recept od Martina Korbeliča
Dýně v česnekovém másle pečená
Jednoduché, famozní, do sbírky dýňových receptů. Snad nejlepší co znám.
Mäsové guľky podľa Gina Di Campa
Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie,...
Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom
Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...
Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi...
Špagety s kuracím mäsom a špenátom
Jeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom...
Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...
Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom
Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,...
Pečená treska pod mandľovou perinkou
Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa...
Karfiol z rúry
Tento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný,...
Rizoto s morčacím mäsom a cuketou
Farebné rizoto s paprikou, cuketou a morčacím mäsom je tým pravým osviežením nielen v lete.
Slaný karfiolový koláč
Inšpirácia je z kuchárskej knihy Plenty More. Dá sa využiť na mnoho spôsobov.
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského
Zeleninové timbale s kuracím mäsom a kozím syrom
Recept na zeleninové timbale mám z môjho diétneho obdobia. Veľmi som si ho obľúbila vďaka...
Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky,...
Zeleninovo-hríbové fašírky
Komerčný recept<br /> Zeleninovo-hríbové fašírky podávajte s Ajvarom, vašim obľúbeným šalátom a vychutnávajte si skvelé, čerstvé...
Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom
Dnešný obed u nás. Vyskúšala som recept z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja. Odporúčam...
Šalát s rukolou, jablkom a paradajkami
Rýchly a chutný recept pre všetkých, ktorí majú radi rukolu a majú nedostatok času.
Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa
Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa....