Parmezán

Energia 1880 KJ
Kalórie 459,0 kcal22.95%
Sacharidy 0,00 g0%
Tuky 32,70 g46.71%
* parmezán - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je parmezán

prazdny

Špagety s hokaido-paradajkovou omáčkou

Cestoviny

Tip na chutný jesenný obed alebo večeru

prazdny

Talianske kuracie rizoto

Kuracie mäso

Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať...

prazdny

Rizoto s plodmi mora

Hlavné jedlá

Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút....

prazdny

Quiche s morskými plodmi

Hlavné jedlá

Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...

prazdny

Minestrone s kvetovou špičkou

Hovädzie mäso

Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi...

prazdny

Cuketa à la carbonara

Cestoviny

Talianske špagety carbonara obohatené o cuketu.

prazdny

Ryžové guľôčky

Bezmäsité jedlá

Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, ...

prazdny

Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke

Hlavné jedlá

Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....

prazdny

Taliansky slaný koláč Vastedda cu sammucu

Večera

Vastedda cu sammucu je sicílsky slaný koláč s bazovými kvetmi.

prazdny

Gnocchi s pestom z pečených paprík

Bezmäsité jedlá

Mala som chuť na niečo trošku nové, a hupsli na mňa v obchode gnocchi a kapie,...

prazdny

Dýně v česnekovém másle pečená

Bezmäsité jedlá

Jednoduché, famozní, do sbírky dýňových receptů. Snad nejlepší co znám.

prazdny

Mäsové guľky podľa Gina Di Campa

Bravčové mäso

Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie,...

prazdny

Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom

Cestoviny

Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...

prazdny

Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami

Cestoviny

Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...

prazdny

Kura s jemnou stredomorskou omáčkou

Kuracie mäso

Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi...

prazdny

Špagety s kuracím mäsom a špenátom

Kuracie mäso

Jeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom...

prazdny

Špargľa vo fašírke a v šunke

Bravčové mäso

Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

prazdny

Hovädzie líčka s karfiolovo-špenátovým koláčom

Hovädzie mäso

Najskôr očistíme a umyjeme hovädzie líčka, zbavíme ich blán, opražíme nahrubo nakrájanú cibuľu s novým korením,...

prazdny

Vynikajúce tofu s pórovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Jedlo vhodné pre nemilovníkov mäsa

prazdny

Pečená treska pod mandľovou perinkou

Hlavné jedlá

Recept som objavila v časopise „ Pošli recept“, ten rada prelistujem, povystrihujem, čo sa...

prazdny

Karfiol z rúry

Bezmäsité jedlá

Tento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný,...

prazdny

Bulgur - rizoto

Bezmäsité jedlá

Potrebovala som uvariť niečo rýchle a tak vzniklo toto rizoto.

prazdny

Rizoto s morčacím mäsom a cuketou

Hlavné jedlá

Farebné rizoto s paprikou, cuketou a morčacím mäsom je tým pravým osviežením nielen v lete.

prazdny

Slaný karfiolový koláč

Bezmäsité jedlá

Inšpirácia je z kuchárskej knihy Plenty More. Dá sa využiť na mnoho spôsobov.

prazdny

Zeleninové timbale s kuracím mäsom a kozím syrom

Kuracie mäso

Recept na zeleninové timbale mám z môjho diétneho obdobia. Veľmi som si ho obľúbila vďaka...

prazdny

Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve

Hlavné jedlá

Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky,...

prazdny

Zeleninovo-hríbové fašírky

Bezmäsité jedlá

Komerčný recept<br /> Zeleninovo-hríbové fašírky podávajte s Ajvarom, vašim obľúbeným šalátom a vychutnávajte si skvelé, čerstvé...