Uhorkové chuťovky s tvarohovou nátierkou

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 24. januára 2019 21:59
Ďalšie recepty »

Jednoduchá a rýchla príprava z ingrediencií, ktoré sa vždy doma určite nájdu, zvládne hravo každý a nečakaná návšteva vás nezaskočí...

20 min
príprava

Suroviny

2 ks
8 ks
16 ks bezkôstkové
125 g
1-2 PL
75 g strúhaný
2 strúčiky
2 ks
podľa chuti
štipka
štipka
vetvička
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vajíčka uvaríme natvrdo a nadrobno nasekáme. Uhorky umyjeme, škrabkou na zemiaky urobíme na každej 4 pozdĺžne prúžky, ostatnú šupku necháme. Pokrájame na kolieska hrubé asi 3 cm a jemne osolíme a okoreníme. Cherry paradajky prekrojíme napoly, olivy scedíme, osušíme a ponecháme celé.

  2. 2

    Pripravíme si nátierku. Do misky dáme tvaroh, pridáme nastrúhaný parmezán, kyslú smotanu podľa potreby, pretlačený cesnak a rascu. Osolíme, okoreníme a nakoniec zľahka primiešame uvarené vajíčka.

  3. 3

    Na tácku rozložíme nakrájané uhorky, ktoré osušíme napriek tomu, že už boli osolené a okorenené. Potom na jednotlivé kolieska lyžičkou naložíme nátierku. Na dekoračné špáradlo najprv napichneme olivu, polovičku paradajky a potom zapichneme do každého kúska uhorky s nátierkou. Ozdobíme vetvičkami petržlenovej vňate. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist