Uhorkové chuťovky s tvarohovou nátierkou
Foto: kucharocka123
Jednoduchá a rýchla príprava z ingrediencií, ktoré sa vždy doma určite nájdu, zvládne hravo každý a nečakaná návšteva vás nezaskočí...
príprava
Suroviny
2 ks |
|
8 ks |
|
16 ks bezkôstkové |
|
125 g |
|
1-2 PL |
|
75 g strúhaný |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
vetvička |
|
Postup
-
1
Vajíčka uvaríme natvrdo a nadrobno nasekáme. Uhorky umyjeme, škrabkou na zemiaky urobíme na každej 4 pozdĺžne prúžky, ostatnú šupku necháme. Pokrájame na kolieska hrubé asi 3 cm a jemne osolíme a okoreníme. Cherry paradajky prekrojíme napoly, olivy scedíme, osušíme a ponecháme celé.
- 2
Pripravíme si nátierku. Do misky dáme tvaroh, pridáme nastrúhaný parmezán, kyslú smotanu podľa potreby, pretlačený cesnak a rascu. Osolíme, okoreníme a nakoniec zľahka primiešame uvarené vajíčka.
- 3
Na tácku rozložíme nakrájané uhorky, ktoré osušíme napriek tomu, že už boli osolené a okorenené. Potom na jednotlivé kolieska lyžičkou naložíme nátierku. Na dekoračné špáradlo najprv napichneme olivu, polovičku paradajky a potom zapichneme do každého kúska uhorky s nátierkou. Ozdobíme vetvičkami petržlenovej vňate. Dobrú chuť!
Tiež jednohubky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to ti je lákavé..pekné..na tanieriku pre oko sekne
zajtra večer pri posedení bude
určite dobrota v "hube"..
:-)