Losos s paradajkami
Losos s paradajkami

Losos s paradajkami fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 17. augusta 2018
Losos s paradajkami (fotorecept)
Foto: kecemis

Jednoduchý a chutný recept, urobený do 30 minút.

3-4
porcie
15-20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 ks
1 KL
2-3 PL
3-4 strúčiky
2 ks
600-700 ml
z 1/2 citróna
1/4 pohára (najemno nakrájaná)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrajal som salotku na drobnejsie, nakrajal rajciny na polovicky, ocistil cesnak. Mnozstvo podla chute. Nakrajam ho na male kusky.

    Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lososa som osolil, okorenil a posypal susenym oregano.

    Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici som rozohrial olej. Pridal som lososa kozou navrch a varil (prazil) asi 4-6 minut. Podla hrubky ryby. Mala by byt oprazena do zlata. Potom som ich otocil a tiez opiekol asi 4-6 minut.

    Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rybu som vybral na tanier a pridal zvysny olej do panvice. Dal som tam nakrajanu cibulu a cesnak. Opekal som kym sa cesnak nerozvonal. Asi minute. Pridal som paradajky, osolil a okerenil. Varil som za pravidelneho miesania pokial rajciny nezmakli, pripadne mensie, ktore som nechal v kuse, nezacali praskat. Stiahol som panvicu z tepelneho zdroja a postriekal som to stavou z citrona.

    Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lososa som dal na taniere, pridal paradajky, posypal parmezanom, posekanou bazalkou a postriekal jemne balsamicom.

    Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: