Losos s paradajkami fotorecept

kecemis - fotkaKecemis, 17. augusta 2018 9:29
Ďalšie recepty »
Losos s paradajkami (fotorecept)Foto: kecemis

Jednoduchý a chutný recept, urobený do 30 minút.

3-4
porcie
15-20 min
príprava
15-20 min
tepelná úprava

Suroviny

3-4 ks
1 KL
2-3 PL
3-4 strúčiky
2 ks
600-700 ml
z 1/2 citróna
1/4 pohára (najemno nakrájaná)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Nakrajal som salotku na drobnejsie, nakrajal rajciny na polovicky, ocistil cesnak. Mnozstvo podla chute. Nakrajam ho na male kusky.

    Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lososa som osolil, okorenil a posypal susenym oregano.

    Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici som rozohrial olej. Pridal som lososa kozou navrch a varil (prazil) asi 4-6 minut. Podla hrubky ryby. Mala by byt oprazena do zlata. Potom som ich otocil a tiez opiekol asi 4-6 minut.

    Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rybu som vybral na tanier a pridal zvysny olej do panvice. Dal som tam nakrajanu cibulu a cesnak. Opekal som kym sa cesnak nerozvonal. Asi minute. Pridal som paradajky, osolil a okerenil. Varil som za pravidelneho miesania pokial rajciny nezmakli, pripadne mensie, ktore som nechal v kuse, nezacali praskat. Stiahol som panvicu z tepelneho zdroja a postriekal som to stavou z citrona.

    Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lososa som dal na taniere, pridal paradajky, posypal parmezanom, posekanou bazalkou a postriekal jemne balsamicom.

    Losos s paradajkami (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist