Losos s paradajkami fotorecept
Foto: kecemis
Jednoduchý a chutný recept, urobený do 30 minút.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3-4 ks |
|
1 KL |
|
2-3 PL |
|
3-4 strúčiky |
|
2 ks |
|
600-700 ml |
|
z 1/2 citróna |
|
1/4 pohára (najemno nakrájaná) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nakrajal som salotku na drobnejsie, nakrajal rajciny na polovicky, ocistil cesnak. Mnozstvo podla chute. Nakrajam ho na male kusky.
-
2
Lososa som osolil, okorenil a posypal susenym oregano.
-
3
Na panvici som rozohrial olej. Pridal som lososa kozou navrch a varil (prazil) asi 4-6 minut. Podla hrubky ryby. Mala by byt oprazena do zlata. Potom som ich otocil a tiez opiekol asi 4-6 minut.
-
4
Rybu som vybral na tanier a pridal zvysny olej do panvice. Dal som tam nakrajanu cibulu a cesnak. Opekal som kym sa cesnak nerozvonal. Asi minute. Pridal som paradajky, osolil a okerenil. Varil som za pravidelneho miesania pokial rajciny nezmakli, pripadne mensie, ktore som nechal v kuse, nezacali praskat. Stiahol som panvicu z tepelneho zdroja a postriekal som to stavou z citrona.
-
5
Lososa som dal na taniere, pridal paradajky, posypal parmezanom, posekanou bazalkou a postriekal jemne balsamicom.
Dakujem. Som rad a budem poteseny ak vyskusas.