Zapekané slané palacinky
Zapekané slané palacinky

Zapekané palacinky na slano fotorecept

glorfindel - fotkaglorfindel, 24. novembra 2018

Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá začleňujú do sveta kulinárstva. Sladké jedlo však, mnohým ľuďom nevonia ako hlavný chod a preto som sa rozhodol vytvoriť palacinky na slano, v štýle lasagne, parmigiana, či po slovensky vrstvenia a zapiecť ich v jenskom skle. Recept je pomerne jednoduchý a výsledok chutný a zároveň si ho každý môže prispôsobiť podľa svojej chuti a obsahu chladničky.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 ml
250 g
1 ks
200 g
100 g
1 ks
60 g
1 bal.
7 ks
1 ks (Bonduelle)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme suroviny a cesto na palacinky t.j. mlieko, múku, trochu soli a vajce v miske rozmixujeme ručným mixérom a necháme chvíľu postáť. Rozpálime trochu masti na panvici a na nízkom plameni robíme palacinky, kým nespotrebujeme všetko cesto.

    Zapekané palacinky na slano (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájame šampiňóny a chvílu ich posmažíme. Nakoniec pridáme na panvicu mexickú zmes a premiešame so šampiňónmi.

    Zapekané palacinky na slano (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz stačí jemne vymastiť zapekaciu misu bravčovou masťou a postupne vrstviť.

    Zapekané palacinky na slano (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrstviť a vrstviť... Je dobré dať do každej vrstvy strúhaný alebo plátkovy syr, ktorý to následne bude držať pokope. Navrch som dal olivy, mozzarellu a posypal bazalkou.

    Zapekané palacinky na slano (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozpálime rúru a necháme zapekať 20 minút na strednom plameni (cca 180 °C). Syr sa krásne roztečie :)

    Zapekané palacinky na slano (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prajem dobrú chuť. Nabudúce to vyskúšam so špenátom a s lososom.

    Zapekané palacinky na slano (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: