Kuracie rizoto
Kuracie rizoto

Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi

macka78 - fotkamacka78, 28. januára 2019
Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi
Foto: macka78
4
porcie
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
1 ks
250 g
200 g vykostené
100 g
cca 50 g
1 PL
2 strúčiky
1 l
200 ml




Postup

  1. 1

    Očistený cesnak nakrájame nadrobno, cibuľku umyjeme a krájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance, umyté očistené stehná si nakrájame na drobné kúsky, ako aj šampiňóny. Odložíme si pár väčších kúskov mäsa, ktoré nakoniec opražíme.

  2. 2

    Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku, postupne pridáme cesnak, mrkvu, kuracie mäso, ryžu ( ktorú nepremývam ) všetko spolu restujeme a až nakoniec pridáme šampiňóny, soľ, korenie a zalejeme vínom, ktoré necháme povariť, aby sa vyparil alkohol.

  3. 3

    Stíšime plameň a postupne prilievame horúci vývar, až ho ryža všetok absorbuje a opäť prilejeme vývar... Opakujeme postup, kým nie je ryža alt dente. Nakoniec vmiešame do rizota parmezán a primiešame maslo ( už nevaríme ). Nakoniec si osmahneme kúsky mäsa, čo sme si odložili a môžeme servírovať...

    Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Práve mám na pláne rizoto s bravčovým plieckom a zeleninou, ale také naše klasické, najlepšie v rúre, nie to talianske mazľavé, kde sa postupne prilieva voda, ale nemusí byť ani toto zlé.....
macka78
@Evanaaa (30.1.2019 18:38)
Rizoto môžem na všetky spôsoby, či Talianske, alebo naše klasické Slovenské....a k tomu uhorkový šalátik...
izabella929
@macka78 , k rizotu mám taký vzťah,že by som najradšej jedla rizoto s rizotom..milujem ryžu a nemusí byť s ničím kombinovaná..skvelá kombinácia mrkva a šampiňóny..)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia