Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia s parmezánom fotorecept

sracz - fotkasracz, 18. septembra 2018
Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept)
Foto: sracz

Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už som ho pár razy nechal mierne vysušiť, následne postrúhal do, či na jedlo a nikdy som to neoľutoval. Kuracie prsia, vzhľadom na svoju suchšiu a tuhšiu konzistenciu, nie sú, zvlášť u detí, dva razy obľúbené. Ale vhodnou úpravou sa všetko, sťa šibnutím čarovného prútika zmení. To som si všimol aj v rcpt Varešky Elenas na „Kyjevské kotlety“. Teraz to bude s paradajkovou omáčkou a talianskym syrom.

4-6
porcie
15 minút
príprava
60-70 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 PL
600-800 g
podľa chuti
podľa chuti
2-3 PL
1 ks žltá väčšia
3-4 strúčiky
600-800 ml (teplá voda)
800 g mixované konzervované
1-1,5 PL
250-333 ml (parmigiano reggiano)
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nie je to nič zložité, iba rozobraté kuracie prsia, bez naklepania, som rukou osolil a posypal čerstvo mletým čiernym korením, ľahko obalil v hladkej múke a po 3÷4´ na obidvoch stranách, opiekol do zlatista na horúcom oleji a

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vyložil na pomocný tanier.

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo výpeku som orestoval postrúhanú veľkú žltú cibuľu a pretlačené strúčiky cesnaku,

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zalial ich dvomi hrnčekmi kuracieho vývaru, premiešal a nechal prevrieť.

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitým otvoril dve 400 g konzervy s olúpanými a už rozdrobenými paradajkami (ja som použil talianske „Carmelina´e San Marzano”) a

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ich obsah prelial do horúceho cibuľovo-cesnakového základu; premiešal, minútku-dve povaril,

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do hrnca poukladal „netrpezlivé“ opečené kuracie prsia, na zlahodnenie chuti pridal asi dve PL masla a celý komplet 12÷15´ opäť povaril.

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Medzičas som využil na postrúhanie dóóóbrych 250 ml parmezánu,

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ktorým som posypal každý kúsok pŕs, hrniec s nimi som zakryl pokrievkou a tak, 7÷8´ v teplúčku, nechal syr roztiecť.

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Medzičas som využil na uvarenie špagiet v osolenej vode s PL oleja; dodržiavam zásadu rodilých Sicílčanov, špagety neprelamujem, aj keď si pri ich jedení musím dávať pozor, aby mi „ňevičvirkla“ paradajková omáčka do očí. Môj obľúbený taliansky kuchár Mario Batali tvrdí, že špagety, ako aj ostatné cestoviny („pasta“) sú správne uvarené vtedy, ak kúsok z nich priamo z vody vyhodí na „plafón“ a ten sa tam udrží aspoň 69´´!

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tak a na tanieri, s mojou obľúbenou tradičnou, starostlivo opatrovanou, čerstvou bazaličkou voňavou, servírovaná porcia potom vyzerala takto. „Tutti a tavola a mangiare“ => všetci k stolu a jesť! Dobrú chuť!

    Kuracie prsia s parmezánom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Ac bylo pouzito originalnich italskych ingredienci, s italskou kuchyni ma recept opravdu malo spolecneho.
1x sracz
Mne sa to páči a chutovo to moze byt tiez vynikajúce :-)