Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 14. novembra 2018
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 14. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
55 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu 45 minút.
- 2
Na olivovom oleji opečieme cibuľu spolu s cesnakom, zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme očistené zemiaky a uvaríme domäkka.
- 3
Upečenú tekvicu pridáme do zemiakového základu spolu s kokosovým mliekom. Všetko vymixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme.
- 4
Z bazalky, olivového oleja, tymianu, parmezánu a píniových orieškov pripravíme bazalkové pesto.
- 5
Prepasírovanú polievku dochutíme soľou, korením a zjemníme maslom. Hotovú polievku podávame pokvapkanú bazalkovým pestom.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu