Hráškový krém s parmezánovými krutónmi
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 PL |
|
| 2 ks |
|
| 1 strúčik |
|
| 500 g mrazený |
|
| 750 ml |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| 4 PL |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| Na krutóny: | |
| 50 g |
|
| 80 g strúhaný |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak domäkka. Prisypeme rozmrazený hrášok a zalejeme ho hydinovým vývarom. Pridáme jednu nasekanú chilli papričku bez semienok a krátko povaríme. Nakoniec polievku dochutíme soľou a korením.
- 2
Základ rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém. Prilejeme sladkú smotanu a povaríme ešte asi 2 minúty.
- 3
Bagetu nakrájame na kolieska, potrieme maslom a posypeme nastrúhaným parmezánom. Rozložíme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a zapečieme dozlatista.
- 4
Hráškový krém podávame s parmezánovými krutónmi, ozdobený kyslou smotanou, kolieskami chilli papričky a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež hrášková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu