Hráškový krém s parmezánovými krutónmi
Foto: hame
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL |
|
2 ks |
|
1 strúčik |
|
500 g mrazený |
|
750 ml |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
4 PL |
|
|
|
50 g |
|
Na krutóny: | |
50 g |
|
80 g strúhaný |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak domäkka. Prisypeme rozmrazený hrášok a zalejeme ho hydinovým vývarom. Pridáme jednu nasekanú chilli papričku bez semienok a krátko povaríme. Nakoniec polievku dochutíme soľou a korením.
- 2
Základ rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém. Prilejeme sladkú smotanu a povaríme ešte asi 2 minúty.
- 3
Bagetu nakrájame na kolieska, potrieme maslom a posypeme nastrúhaným parmezánom. Rozložíme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a zapečieme dozlatista.
- 4
Hráškový krém podávame s parmezánovými krutónmi, ozdobený kyslou smotanou, kolieskami chilli papričky a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež hrášková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu