Hrášková polievka
Hrášková polievka

Hráškový krém s parmezánovými krutónmi

hame - fotkahame, 18. decembra 2018. Komerčný recept.
Hráškový krém s parmezánovými krutónmi
Foto: hame
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
2 ks
1 strúčik
500 g mrazený
750 ml
2 ks
4 PL
50 g
Na krutóny:
50 g
80 g strúhaný
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak domäkka. Prisypeme rozmrazený hrášok a zalejeme ho hydinovým vývarom. Pridáme jednu nasekanú chilli papričku bez semienok a krátko povaríme. Nakoniec polievku dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Základ rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém. Prilejeme sladkú smotanu a povaríme ešte asi 2 minúty.

  3. 3

    Bagetu nakrájame na kolieska, potrieme maslom a posypeme nastrúhaným parmezánom. Rozložíme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a zapečieme dozlatista.

  4. 4

    Hráškový krém podávame s parmezánovými krutónmi, ozdobený kyslou smotanou, kolieskami chilli papričky a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre