Parmezánové košíčky s kuracím šalátom fotorecept
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 4. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
200 g |
|
50 ml |
|
2 ČL |
|
300 g |
|
500 g |
|
1 strúčik |
|
300 g krémový |
|
100 g |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
200 g |
|
40 g |
|
300 g strúhaný |
|
Postup
-
1
Kurací šalát: Kuracie prsia nakrájame na rezance, opečieme na oleji, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Šalát radicchio nakrájame na rezance, pridáme nakrájané cherry paradajky. Majonézu dochutíme cesnakom, cukrom, citrónovou šťavou, worcesterskou omáčkou, soľou a čiernym korením. Zjemníme krémovým jogurtom. Šalát premiešame s majonézou a vychladnutým kuracím mäsom.
- 2
Parmezánové košíčky pripravíme tak, že z nastrúhaného parmezánu na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvoríme kruhy. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 °C do zlatista.
- 3
Ihneď po upečení plech vyberieme a z parmezánových placiek pomocou skleneného pohára formujeme košíčky, ktoré necháme vychladnúť.
- 4
Hotovým šalátom plníme parmezánové košíčky, ktoré ozdobíme polníčkom, cherry paradajkou a orestovanými píniovými orieškami.
- 2
Predpokladáme, že sa nemusí piecť každý zvlášť. Text receptu sme mierne upravili.