Tekvicové rizoto fotorecept
Foto: kucharka
Rizoto je obľúbené skoro všade. A niet sa čomu diviť: je to jednoduché, zdravé a celkom rýchle jedlo. A väčšinou aj lacné. Nám doma Zobraziť celý popisRizoto je obľúbené skoro všade. A niet sa čomu diviť: je to jednoduché, zdravé a celkom rýchle jedlo. A väčšinou aj lacné. Nám doma chutí toto tekvicové.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a pokrájame.
-
2
Na lyžici olivového oleja a hrudke masla opečieme cibuľu do zlatova. Pridáme tekvicu a tiež trochu z každej stany poopekáme. Nakoniec pridáme rozpučený cesnak.
-
3
Všetko spolu dobre premiešame. (Ja niekedy, keď sa ponáhľam, panvicu zakryjem a tekvicu trochu podusím... hlavne keď čas súri.) Prisypeme ryžu a tiež jemne poopekáme. Posolíme a pokoreníme.
-
4
Zalejeme pohárom vína, pomiešame a keď sa víno vyparí naberačkou postupne dolievame vývar.
-
5
Keď už si myslíme, že rizoto je ako tak hotové, vareškou stredom prejdeme po panvici - mala by tam zostať medzera...
-
6
Sporák vypneme a rizoto necháme ešte chvíľu oddýchnuť. Podávame posypané parmezánom. My sme mali k tomu aj takýto šalát.
Skuste, je to naozaj vyborne.
@Chorvatka , ďakujem. Ah, dobrý nápad. Určite skúsim, šošovica k ryži pasuje. Ja zase šošovicu pred varením namočím na 1/2h do teplej vody a nemusí sa namáčať na celú noc.
Pekný sobotný večer.
Dakujem.