Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto fotorecept

kucharka - bez fotkykucharka, 7. decembra 2018
Tekvicové rizoto (fotorecept)
Foto: kucharka

Rizoto je obľúbené skoro všade. A niet sa čomu diviť: je to jednoduché, zdravé a celkom rýchle jedlo. A väčšinou aj lacné. Nám doma chutí toto tekvicové.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

170-200 g guľatá
200-250 g
600-800 ml
1 ks
2 strúčiky
100 ml
 na posypanie
1 PL
kúsok

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme a pokrájame.

    Tekvicové rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na lyžici olivového oleja a hrudke masla opečieme cibuľu do zlatova. Pridáme tekvicu a tiež trochu z každej stany poopekáme. Nakoniec pridáme rozpučený cesnak.

    Tekvicové rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu dobre premiešame. (Ja niekedy, keď sa ponáhľam, panvicu zakryjem a tekvicu trochu podusím... hlavne keď čas súri.) Prisypeme ryžu a tiež jemne poopekáme. Posolíme a pokoreníme.

    Tekvicové rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme pohárom vína, pomiešame a keď sa víno vyparí naberačkou postupne dolievame vývar.

    Tekvicové rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď už si myslíme, že rizoto je ako tak hotové, vareškou stredom prejdeme po panvici - mala by tam zostať medzera...

    Tekvicové rizoto (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Sporák vypneme a rizoto necháme ešte chvíľu oddýchnuť. Podávame posypané parmezánom. My sme mali k tomu aj takýto šalát.

    Tekvicové rizoto (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Ja ho robim miesané so sosovicou, ktoru si vecer predtym namocim a tato je potom uvarena za 7 az 10 minut. Alebo niekedy tak doplim na dalsiu porciu, ked mi pride necakany host.
Skuste, je to naozaj vyborne.

Pridaj komentár k receptu: