Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny

Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom v Tatranskej Polianke, 20. júla 2018
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
250 g
1 ks
2 ks
100 g
2 ks (žltá, červená)
1 ks
2 strúčiky
 čerstvá (lístky)
2 PL
50 g (hobliny)
Paradajková omáčka:
500 ml (alebo drvené paradajky v konzerve)
3 PL
1 ks
1 strúčik
100 ml
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Bryndzu a vajíčko dobre rozmiešame. Papriky pokrájame na kocky, paradajky na kolieska, šalotku najemno, cesnak na plátky. Šampiňóny plníme pripravenou zeleninou, lístkami špenátu a bryndzou až po vrch tak, aby poslednou vrstva bola bryndza. Naplnené portobello dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 15 minút.

  3. 3

    V hrnci rozohrejeme olej, pridáme najemno nasekanú šalotku s cesnakom, opečieme dozlatista, pridáme pretlak, soľ, korenie, cukor a smotanu na varenie. Necháme prejsť varom. Nakoniec všetko rozmixujeme ponorným mixérom.

  4. 4

    Na tanier dáme paradajkovú omáčku, pridáme upečené plnené šampiňóny a dozdobíme špenátom, jedlými kvetmi a parmezánovými hoblinami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia