Recepty, kde je parmezán
Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu
či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia
a nevoňajú tak...
Cestoviny s brokolicovo-špenátovým pestom
Mala som chuť na niečo ľahké a plné zeleniny, navyše si
myslím, že to aj...
Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne.
Kedysi som...
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...
Italský lilek (baklažán)
Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...
Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...
Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom
milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá
jednoduché...
Bravčová panenka na špargľovom rizote
V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú
šalotku do sklovita. Pridáme
arborio ryžu a pražíme, až kým
sa...
Špagety di Fabio
Jeden mamin taliansky priateľ ma
raz naučil úžasný a rýchly recept
na špagety. A keďže ja...
Asparagi alla Bismarck (Špargľa alla Bismarck)
Jednoduchý a chutný recept zo zelenej špargle
Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom
Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú...
Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...
Smažené olivy s papričkou v parmazánovém těstíčku
Miluji olivy a smažené se hodí na oslavy k vínu, ale také k večeři s pečivem....
Zdravý burger z mandľovej múky so zelerovými hranolkami
Speváčka Barbora Švidraňová pripraví vysokoproteínový a nízkosacharidový zdravý fast
food. Väčšinou hamburgery nie sú veľmi zdravé,...
Syrový koláč s glazovaným hroznom
Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke...
Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na
panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme
do rúry...
Batatové gnocchi podľa Miss Slovakia
Batatové ňoky (gnocchi) pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.
Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi
To najlepšie z dobrého a najkrajšie
z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo
a s nadšením prestierajú...
Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme
a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....
Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom
Morčacie prsia nakrájame a naklepeme
4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme,
pridáme vajcia, ...
Sýrový mazanec
Velikonoce se blíží a my všichni pečeme sladké bochánky a co takhle změnu? Vyzkoušejte slaný sýrový mazanec,...
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví
predseda...
Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom
Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...
Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska
Prečo je pohánka taká výnimočná?
Čo ju robí zázračnou je vysoký obsah rutínu, ktorý sa vo
veľkej...
Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke
Mäso rozrežeme na veľký plát, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme plátky pancetty....
Bezlepkové parmezánové krekry
Mäkké maslo, parmezán, mandľovú múku premiešame v miske lyžicou, pridáme vajcia a zamiešame...
Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami
Láska ide cez žalúdok a počas sviatku
zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy
povýšme nielen na zážitok kulinársky,...
Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom
Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu...
Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi
Očistený cesnak nakrájame nadrobno, cibuľku umyjeme a krájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance,...
Uhorkové chuťovky s tvarohovou nátierkou
Jednoduchá a rýchla príprava z ingrediencií, ktoré sa vždy doma určite nájdu, zvládne
hravo každý...
Moja rajčinová polievka
Paradajka je hlavným zdrojom lykopénu – prírodného
karotenoidu (červeného farbiva) a antioxidantu, ktorý
chráni organizmus pred...
Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...
Cestoviny s brokolicovo-špenátovým pestom
Mala som chuť na niečo ľahké a plné zeleniny, navyše si myslím, že to aj...
Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...
Italský lilek (baklažán)
Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...
Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...
Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...
Bravčová panenka na špargľovom rizote
V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...
Špagety di Fabio
Jeden mamin taliansky priateľ ma raz naučil úžasný a rýchly recept na špagety. A keďže ja...
Asparagi alla Bismarck (Špargľa alla Bismarck)
Jednoduchý a chutný recept zo zelenej špargle
Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom
Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú...
Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...
Smažené olivy s papričkou v parmazánovém těstíčku
Miluji olivy a smažené se hodí na oslavy k vínu, ale také k večeři s pečivem....
Zdravý burger z mandľovej múky so zelerovými hranolkami
Speváčka Barbora Švidraňová pripraví vysokoproteínový a nízkosacharidový zdravý fast food. Väčšinou hamburgery nie sú veľmi zdravé,...
Syrový koláč s glazovaným hroznom
Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke...
Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...
Batatové gnocchi podľa Miss Slovakia
Batatové ňoky (gnocchi) pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.
Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi
To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú...
Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....
Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom
Morčacie prsia nakrájame a naklepeme 4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme, pridáme vajcia, ...
Sýrový mazanec
Velikonoce se blíží a my všichni pečeme sladké bochánky a co takhle změnu? Vyzkoušejte slaný sýrový mazanec,...
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...
Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom
Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...
Pohánkové zeleninové rizoto s kúskami kuracieho mäska
Prečo je pohánka taká výnimočná? Čo ju robí zázračnou je vysoký obsah rutínu, ktorý sa vo veľkej...
Teľacia roláda s mangoldom a pancettou na hubovej omáčke
Mäso rozrežeme na veľký plát, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso poukladáme plátky pancetty....
Bezlepkové parmezánové krekry
Mäkké maslo, parmezán, mandľovú múku premiešame v miske lyžicou, pridáme vajcia a zamiešame...
Rukolový šalát so sušenou šunkou a s marinovanými slivkami
Láska ide cez žalúdok a počas sviatku zamilovaných to platí dvojnásobne. Jedlo vtedy povýšme nielen na zážitok kulinársky,...
Koláč s cibuľovo-smotanovým krémom
Cesto na koláč pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencii a vypracovaním hladkého cesta. Cesto preložíme do menšieho plechu...
Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi
Očistený cesnak nakrájame nadrobno, cibuľku umyjeme a krájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance,...
Uhorkové chuťovky s tvarohovou nátierkou
Jednoduchá a rýchla príprava z ingrediencií, ktoré sa vždy doma určite nájdu, zvládne hravo každý...
Moja rajčinová polievka
Paradajka je hlavným zdrojom lykopénu – prírodného karotenoidu (červeného farbiva) a antioxidantu, ktorý chráni organizmus pred...