Recepty, kde je parmezán
Plnená vegie cuketa
Keď máte veľkú cuketu zo záhradky, zbytok ryže, nápad a dopadne to 1...
Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko
Vyskúšajte klasický biely chlieb trochu inak.
Pikantná cuketa s parmezánom
Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, ...
Rajčatová polévka
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, cibuli a lístky bazalky nasekáme a spolu se...
Homár s omáčkou podľa Andreja
Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám...
Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Prsia z perličky osolíme, okoreníme,
opečieme ju na masle, pridáme med a pivo.
Perličku dorábame...
Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových...
Krevetový šalát
Silvia Šarköziová zo skupiny Cigánski Diabli v našom Varechovom TV štúdiu pripraví krevetový šalát.
Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou
Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a
suroviny. V posledných...
Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu
či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia
a nevoňajú tak...
Cestoviny s brokolicovo-špenátovým pestom
Mala som chuť na niečo ľahké a plné zeleniny, navyše si
myslím, že to aj...
Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne.
Kedysi som...
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...
Italský lilek (baklažán)
Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...
Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...
Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom
milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá
jednoduché...
Bravčová panenka na špargľovom rizote
V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú
šalotku do sklovita. Pridáme
arborio ryžu a pražíme, až kým
sa...
Špagety di Fabio
Jeden mamin taliansky priateľ ma
raz naučil úžasný a rýchly recept
na špagety. A keďže ja...
Asparagi alla Bismarck (Špargľa alla Bismarck)
Jednoduchý a chutný recept zo zelenej špargle
Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom
Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú...
Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...
Smažené olivy s papričkou v parmazánovém těstíčku
Miluji olivy a smažené se hodí na oslavy k vínu, ale také k večeři s pečivem....
Zdravý burger z mandľovej múky so zelerovými hranolkami
Speváčka Barbora Švidraňová pripraví vysokoproteínový a nízkosacharidový zdravý fast
food. Väčšinou hamburgery nie sú veľmi zdravé,...
Syrový koláč s glazovaným hroznom
Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke...
Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na
panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme
do rúry...
Batatové gnocchi podľa Miss Slovakia
Batatové ňoky (gnocchi) pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.
Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi
To najlepšie z dobrého a najkrajšie
z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo
a s nadšením prestierajú...
Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme
a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....
Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom
Morčacie prsia nakrájame a naklepeme
4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme,
pridáme vajcia, ...
Sýrový mazanec
Velikonoce se blíží a my všichni pečeme sladké bochánky a co takhle změnu? Vyzkoušejte slaný sýrový mazanec,...
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví
predseda...

Plnená vegie cuketa
Keď máte veľkú cuketu zo záhradky, zbytok ryže, nápad a dopadne to 1...

Mriežkovaný chlebík s mozzarellou Ježko
Vyskúšajte klasický biely chlieb trochu inak.

Pikantná cuketa s parmezánom
Cuketám sa aj tento rok darí, tak skúšam rôzne spôsoby úpravy - už bola pomazánka, ...

Rajčatová polévka
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, cibuli a lístky bazalky nasekáme a spolu se...

Homár s omáčkou podľa Andreja
Môj synovec Andrej sa považuje za gurmána. Pochytil som od neho viacero receptov, ktoré vám...

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...

Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových...

Krevetový šalát
Silvia Šarköziová zo skupiny Cigánski Diabli v našom Varechovom TV štúdiu pripraví krevetový šalát.

Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou
Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných...

Bruschetta s paradajkovým džemom
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak...

Cestoviny s brokolicovo-špenátovým pestom
Mala som chuť na niečo ľahké a plné zeleniny, navyše si myslím, že to aj...

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...

Italský lilek (baklažán)
Receptů na lilek není nikdy dost. A tenhle je takový lehký, viditelně jednoduchý a přitom...

Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...

Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...

Bravčová panenka na špargľovom rizote
V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...

Špagety di Fabio
Jeden mamin taliansky priateľ ma raz naučil úžasný a rýchly recept na špagety. A keďže ja...

Asparagi alla Bismarck (Špargľa alla Bismarck)
Jednoduchý a chutný recept zo zelenej špargle

Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom
Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú...

Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...

Smažené olivy s papričkou v parmazánovém těstíčku
Miluji olivy a smažené se hodí na oslavy k vínu, ale také k večeři s pečivem....

Zdravý burger z mandľovej múky so zelerovými hranolkami
Speváčka Barbora Švidraňová pripraví vysokoproteínový a nízkosacharidový zdravý fast food. Väčšinou hamburgery nie sú veľmi zdravé,...

Syrový koláč s glazovaným hroznom
Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke...

Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...

Batatové gnocchi podľa Miss Slovakia
Batatové ňoky (gnocchi) pripraví víťazka súťaže krásy Miss Slovakia 2007 Veronika Vágnerová, rodená Husárová.

Jahňacia korunka v pistáciovej kôrke s gratinovanými zemiakmi
To najlepšie z dobrého a najkrajšie z pekného... tak vyzerá stôl, ktorý starostlivo a s nadšením prestierajú...

Morčacie stehno na burgundský spôsob so zemiakovo-špenátovým gratinom
Stehná umyjeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka z každej strany na oleji....

Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom
Morčacie prsia nakrájame a naklepeme 4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme, pridáme vajcia, ...

Sýrový mazanec
Velikonoce se blíží a my všichni pečeme sladké bochánky a co takhle změnu? Vyzkoušejte slaný sýrový mazanec,...

Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...