Výborné cestoviny so schwarzwaldskou šunkou a s mozzarellou
Foto: siuuu
Ja som si pre seba tento recept nazvala "cestoviny z čierneho lesa", podľa použitej schwarzwaldskej šunky. Je to úžasná
kombinácia chutí... a tá Zobraziť celý popisJa som si pre seba tento recept nazvala "cestoviny z čierneho lesa", podľa použitej schwarzwaldskej šunky. Je to úžasná
kombinácia chutí... a tá vôňa. Originál recept bol so špagetami, ale my špagety nemáme až tak radi, tak používam iné tvary
cestovín.
Zdroj: Internet
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g (podľa chuti) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1-2 kusy |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
podľa chuti (strúhaný) |
|
podľa chuti (alebo tymian) |
|
Postup
-
1
Cestoviny (vyberte si druh podľa vlastného vkusu) uvaríme "na skus" v osolenej vode.
- 2
Pokiaľ sa cestoviny varia, na olivovom oleji opražíme pokrájanú schwarzwaldskú šunku a vyberieme von - odporúčam rozhodne použiť presne tento druh šunky, ktorá má charakteristickú chuť aj vôňu - skúšala som to aj s inou sušenou šunkou, ale nebolo to ono.
- 3
Na oleji zo šunky orestujeme cherry paradajky pokrájané na polovice alebo štvrtiny (podľa veľkosti). Pridáme časť mozzarelly potrhanej na malé kúsky, scedené uvarené cestoviny, pridáme opraženú šunku, natrháme zvyšok mozzarelly, premiešame a prehrejeme. Nakoniec pridáme bylinky, parmezán, korenie a hneď podávame. V prípade potreby dochutíme soľou, ale opatrne, pretože sušená šunka je tiež slaná.
- 4
Odporúčam mozzarellu pridávať postupne, pretože keď som robila podľa originál receptu - šunka, paradajky a mozzarella sa opekali súčasne - po roztopení mozzarella všetko spojila do jednej gule, ktorú nebolo možné dobre zmiešať s cestovinami.
Tiež so šunkou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu