Špecle s hríbmi a parmezánom

kvakac - fotkakvakac, 22. februára 2020
Špecle s hríbmi a parmezánom
Foto: kvakac

Je to bleskový obed, pritom voňavý a chutný.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g chladené
150 g (čerstvé alebo mrazené)
70 g
250 ml (alebo na šľahanie)
1/2 KL
1/2 KL domáca
1 ks stredná
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvicu nalejeme olej. Na ňom opečieme pokrájanu cibuľu asi 5 minút. Pridáme čerstvé nakrájané dubáky (ja som mal zmrazené z leta) a rascu a podusíme asi 7 minút. Zalejeme smotanou a rozvaríme a napokon do toho dáme špecle a strúhaný parmezán, povaríme asi 8 minút. Počas toho pridáme vegetu a pripadne osolíme. A je hotovo. Rýchle a dobré.

    Špecle s hríbmi a parmezánom - obrázok 1

Diskusia k receptu

ferno
skus najskor specle opiect na masle a potom ich prelej omackou..
kvakac
@ferno (23.2.2020 15:20)

Vďaka za koment. Niekedy aj tak robím, len tentokrát sa mi nechcelo špiniť druhu panvicu. Pritom je to dobre aj takto.
pivonka
Dnes som varila podľa tohto receptu ale mala som iba pečiarky. Bolo to veľmi chutné, s lesnými hubami to musí byť ešte o triedu lepšie. Výborný recept.