Špecle s hríbmi a parmezánom
Foto: kvakac
Je to bleskový obed, pritom voňavý a chutný.
3
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g chladené |
|
150 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
70 g |
|
250 ml (alebo na šľahanie) |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL domáca |
|
|
|
1 ks stredná |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Na panvicu nalejeme olej. Na ňom opečieme pokrájanu cibuľu asi 5 minút. Pridáme čerstvé nakrájané dubáky (ja som mal zmrazené z leta) a rascu a podusíme asi 7 minút. Zalejeme smotanou a rozvaríme a napokon do toho dáme špecle a strúhaný parmezán, povaríme asi 8 minút. Počas toho pridáme vegetu a pripadne osolíme. A je hotovo. Rýchle a dobré.
Vďaka za koment. Je to chutná bleskovká.
Vďaka za koment. Nám veru chutilo.
Vďaka za koment. Niekedy aj tak robím, len tentokrát sa mi nechcelo špiniť druhu panvicu. Pritom je to dobre aj takto.