Recepty, kde je paradajka
Šampiňónové penne s vlašskými orechmi
Jedinečná chuť penne so šampiňónmi, pórom a šťavnatými paradajkami, doplnená
lahodnou jogurtovou omáčkou a posypaná...
Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.
Bylinkovo-zeleninový šalát
Ľahký šalát zo šalátovej uhorky, paradajok a listov ľadového šalátu zaliaty bylinkovým
dressingom :)
Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...
Penne so sušenou šunkou a sušenými paradajkami
Variácia na taliansku kuchyňu, kto chce vegetariánsku verziu, nedá šunku.
Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez
kostí ! :-)
Ryžovo-tuniakový šalát
Tento šalát u nás nesmie chýbať na žiadnej rodinnej oslave. Verím, že vám bude chutiť....
Mexické kolienka
Kolienka na mexický spôsob - jemne pikantné, s fazuľou, kukuricou, feferónkami a
tabascom.
Bylinková omáčka
Fantázii sa medze nekladú :)..... len z čerstveho je lepšie ako so sušeneho... ale iba...
Ricottové knedličky so sušenými rajčiakmi s chrenom
receptov z ricotty nie je veľa, tento je od "šéfkuchára z paláca" Jaroslava Žideka
Zapekaná cuketa plnená zeleninou
Tento receptík sme si u nás veľmi obľúbili jednak pre jeho jednoduchosť ale hlavne pre
skvelú lahodnú...
Rolky pangas so slaninou
platky pangasa pokvapkame olivovym olejom, osolime okorenime. do misky vytlačíme citrón, a premiešame šťavu...
Obložený tanier
postup je jednoduchy nakrajať a naaranžovat si to na tanier, kuracie prsia prudko opečieme a položime...
Zapečený Hermelín
PLNKA (šunka , slanina , šampiny, cesnak , cibula, paprika, paradajka, korenie, sol, ) ...
Zemiakovo - petržlenové karí
Zemiaky (čím menšie, tým lepšie) uvaríme v šupke, potom ošúpeme.
Omeleta s cuketou a fetou
Klasická vajíčková omeleta s dusenou cuketou a posypaná syrom feta.
Grécky šalát s kuracím mäsom
Osviežujúci šalát z paradajok, uhorky a kukurice, posypaný chrumkavými krutónmi a
podávaný s kockami kuracieho...
Parkovo-salámová omáčka
:)... no všetko podľa chuti tak je to najlepšie:)..... boli úžastne!:)
Pikantný pivný guláš
Na oleji orestujeme na kocky pokrájané cibule, pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme zatiahnuť, ...
Laci-peče alebo cigánska ..s hranolkami
mäsko som si naložila na dve hodiny do marinády, ale čím dlhšie stojí tým chute vyniknú...
Hovädzí perkelt z lapsaru
Na kocky nakrájanú cibuľu popražíme dozlatista. Dáme dole z ohňa a pridáme červenú papriku, rýchlo...
Rýchla pizza
túto pizzu som si moc oblúbila lebo je rýchla a chutná (aj keď na foto nevyzerá práve...
Hríbové ragú
Jednoduchý recept pre všetkých milovníkov hríbov. Ja som ho popísala so šampiňonmi, lebo tak ho...
Zeleninový Quiche
Dnes som sa opäť dala inšpirovať mojou knihou a keďže zase bol jeden z tých dní kedy...
Cestoviny s cesnakom, šalotkou, patizónom a paradajkami
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Cesnak a šalotku očistíme a nakrájame na kocky.
Ľudové zemiaky
Tieto zemiaky ma rada cela rodina. Mame ho casto zaradeny do nasho jedalnicka. Jednoduchy a...
Gyros
Už dlho som hľadala recept na gyros, ktorý by chutil mne a aj môjmu priateľovi...
Tagliatelle s jelením ragú
Tento recept je z môjho zamestnania takže z mojej tvorby pracujem ako šéfkuchár v
hotely Alt Vent...
Šampiňónové penne s vlašskými orechmi
Jedinečná chuť penne so šampiňónmi, pórom a šťavnatými paradajkami, doplnená lahodnou jogurtovou omáčkou a posypaná...
Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.
Bylinkovo-zeleninový šalát
Ľahký šalát zo šalátovej uhorky, paradajok a listov ľadového šalátu zaliaty bylinkovým dressingom :)
Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...
Penne so sušenou šunkou a sušenými paradajkami
Variácia na taliansku kuchyňu, kto chce vegetariánsku verziu, nedá šunku.
Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)
Ryžovo-tuniakový šalát
Tento šalát u nás nesmie chýbať na žiadnej rodinnej oslave. Verím, že vám bude chutiť....
Mexické kolienka
Kolienka na mexický spôsob - jemne pikantné, s fazuľou, kukuricou, feferónkami a tabascom.
Bylinková omáčka
Fantázii sa medze nekladú :)..... len z čerstveho je lepšie ako so sušeneho... ale iba...
Ricottové knedličky so sušenými rajčiakmi s chrenom
receptov z ricotty nie je veľa, tento je od "šéfkuchára z paláca" Jaroslava Žideka
Zapekaná cuketa plnená zeleninou
Tento receptík sme si u nás veľmi obľúbili jednak pre jeho jednoduchosť ale hlavne pre skvelú lahodnú...
Rolky pangas so slaninou
platky pangasa pokvapkame olivovym olejom, osolime okorenime. do misky vytlačíme citrón, a premiešame šťavu...
Obložený tanier
postup je jednoduchy nakrajať a naaranžovat si to na tanier, kuracie prsia prudko opečieme a položime...
Zapečený Hermelín
PLNKA (šunka , slanina , šampiny, cesnak , cibula, paprika, paradajka, korenie, sol, ) ...
Zemiakovo - petržlenové karí
Zemiaky (čím menšie, tým lepšie) uvaríme v šupke, potom ošúpeme.
Omeleta s cuketou a fetou
Klasická vajíčková omeleta s dusenou cuketou a posypaná syrom feta.
Grécky šalát s kuracím mäsom
Osviežujúci šalát z paradajok, uhorky a kukurice, posypaný chrumkavými krutónmi a podávaný s kockami kuracieho...
Parkovo-salámová omáčka
:)... no všetko podľa chuti tak je to najlepšie:)..... boli úžastne!:)
Pikantný pivný guláš
Na oleji orestujeme na kocky pokrájané cibule, pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme zatiahnuť, ...
Laci-peče alebo cigánska ..s hranolkami
mäsko som si naložila na dve hodiny do marinády, ale čím dlhšie stojí tým chute vyniknú...
Hovädzí perkelt z lapsaru
Na kocky nakrájanú cibuľu popražíme dozlatista. Dáme dole z ohňa a pridáme červenú papriku, rýchlo...
Rýchla pizza
túto pizzu som si moc oblúbila lebo je rýchla a chutná (aj keď na foto nevyzerá práve...
Hríbové ragú
Jednoduchý recept pre všetkých milovníkov hríbov. Ja som ho popísala so šampiňonmi, lebo tak ho...
Zeleninový Quiche
Dnes som sa opäť dala inšpirovať mojou knihou a keďže zase bol jeden z tých dní kedy...
Cestoviny s cesnakom, šalotkou, patizónom a paradajkami
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Cesnak a šalotku očistíme a nakrájame na kocky.
Ľudové zemiaky
Tieto zemiaky ma rada cela rodina. Mame ho casto zaradeny do nasho jedalnicka. Jednoduchy a...
Gyros
Už dlho som hľadala recept na gyros, ktorý by chutil mne a aj môjmu priateľovi...
Tagliatelle s jelením ragú
Tento recept je z môjho zamestnania takže z mojej tvorby pracujem ako šéfkuchár v hotely Alt Vent...